Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Girls Do Code > CodeON // SKODIRAJ SVOJ POTENCIAL!

V okviru Europe Code Week vabimo na 4 brezplačne tematske delavnice: programiranje, ustvarjalni laboratorij, spletna samoobramba in Arduino senzorji! Na delavnice vabljeni PRAV VSI, ki vas programiranje zanima!

Učimo in družimo se na Fakulteti za elektrotehniko prihodnjo sredo, 21.11.2017 s pričetkom ob 14. uri!

Delavnice:

Mladi programiramo 4: Ustvari svojo spletko s HTML in CSS! (izvaja Simbioza)

V sodobnem času, kjer je že vse na internetu, je dobro poznati delovanje spleta ter okolja, v katerem lahko ustvarite svojo osnovno spletno stran. Na delavnici se bomo spoznali z osnovami spletnega programiranja in naredili zasnovo za svojo prvo spletno stran. Delavnica vsebuje pregled osnov in zgradbo HTML dokumenta, skupaj s HTML elementi. Prav tako bomo uporabili slogovne elemente (glavni naslovi in odstavki, seznami, hiperpovezave) in slike (vstavljanje slik v HTML dokument). Ob tem se bomo naučili tudi osnove CSS dokumenta ter povezavo med HTML in CSS dokumenti, za piko na i pa uporabili CSS in kontraste/barve/pisave.

Samoobramba za računalnikom (izvaja Simbioza)

Ali ste vedeli, da je mogoče ugrabiti pametno žarnico in z njo izvajati kibernetski napad? Zaščitite sebe in svoje pametne naprave na delavnici Samoobrambe za računalnikom! Na predstavitveni delavnici boste spoznali, kako deluje internet in kaj vse v njem preži na nas, pričeli bomo z osnovami komuniciranja med omrežnimi napravami. Razjasnili bomo osnovne pojme in si ustvarili približen zemljevid računalniških omrežij. V drugem delu bomo pogledali, kako lahko zavarujemo svoje računalnike in omrežja. Ta del je namenjen pregledu varnostnih mehanizmov vaših računalnikov in drugih naprav. Pričeli bomo z analizo gesel, nato bomo pregledali funkcije in značilnosti protivirusnih aplikacij, funkcionalnosti avtomatičnega posodabljanja operacijskega sistema, ter se pogovorili o varnostnih kopijah ter o uporabi in zavarovanju vaše identitete, ki temelji na digitalnih potrdilih. Na koncu bomo skočili v prihodnost in preučili t. i. Internet stvari.

Arduino: Ustvarjane slik s pomočjo senzorjev (izvaja Rampa Lab)

Na delavnici se udeležencem predstavi osnove programiranja z Arduinom, uporabo senzorjev in programiranje v Processingu, kjer se pobližje spoznajo z vizualizacijo dobljenih podatkov.

Delavnica poteka v dveh sklopih. V uvodu se pove nekaj o zgodovini grafičnih prikazov podatkov in njenem razvoju. Sledi teoretični uvod, v katerem se razloži delovanje Arduina, senzorjev in drugih pripomočkov, ki so potrebni za pridobivanje podatkov s pomočjo senzorjev. V drugem delu se predstavi programski jezik Processing in pokaže različne primere vizualizacije podatkov. Nato udeleženci sami sprogramirajo/modificirajo/igrajo z želeno grafično podobo podatkov na osnovi že v naprej pripravljenih primerov. Na koncu se Arduino poveže s programom, tako da se dobljena vizualizacija spreminja v odvisnosti od zaznanih podatkov, ki jih bere senzor.

Spoznaj Ustvarjalni laboratorij (FabLab)! (izvaja Fakulteta za elektrotehniko)

Kaj se dogaja v FabLab-ih? Gre za odprt prostor za ustvarjanje, kjer lahko posamezniki uporabljajo najnaprednejšo opremo in tehnologijo. Tam najdete 3D­tiskalnike, laserske stroje za rezanje in graviranje ter CNC­stroj, ki vam bo pomagal pri uresničitvi ideje ali vam dal novo! Skupaj z ustvarjalci iz Fakultete boste spoznavali okolje slovenskega ustvarjalnega laboratorija.

Spoznavali boste, kako lahko na praktičen način spoznavate znanost in ob tem združujete vse, kar vas zanima praktičnih učnih izkušenj in povečanje interesa za izobraževanje v smeri STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

KDAJ? 21.11.2017 ob 14. uri

KJE? Fakulteta za elektrotehniko, Tržaška cesta 25, 1000 Ljubljana

KDO? Vsi zainteresirani – predznanje NI potrebno.

KAJ? Brezplačne promocijske delavnice z namenom spoznavanja osnov programiranja in razumevanja IKT sveta.

**Število mest je omejeno, prijavite se lahko tukaj.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar