Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Girls Do Code > ŠOLA PROGRAMIRANJA ZA OTROKE

Programiranje je veščina, ki je v 21. stoletju cenjena in iskana. Današnja generacija otrok precej svojega časa preživi pred računalniškimi zasloni, saj je svetovni splet in vznemirljivost računalniških iger za otroke prevelika skušnjava, ki se ji ne morejo upreti. Danes težko najdemo področje življenja, kjer računalniki ne bi bili prisotni, zato je znanje s tega področja izjemno cenjeno.

Otrokom želimo omogočiti, da svoj prosti čas raje kot igranjem iger namenijo izdelavi iger in spletnih strani, da v njih vzpodbudimo ustvarjalnost hkrati pa urimo logično mišljenje in načrtovanje pri izvedbi projekta. 

V okviru EU Code Week 2017 organiziramo 3 predstavitvene delavnice, ki služijo kot uvod v 3 mesečno šolo programiranja za otroke, ki se bo odvijala od novembra-februarja (12 srečanj) in marec-maj (12 srečanj). Na predstavitveni delavnici se bomo seznanili z urnikom ter vsebino šole programiranja. Otroci bodo stopili v prvi stik s programiranjem preko praktičnih primerov in igre. Obljubljamo, da bo zabavno in hkrati poučno.

Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka, je že pred časom dejal: “V naslednjih petnajstih letih bo učenje programiranja postalo kot branje in pisanje … in spraševali se bomo, zakaj nismo začeli že prej.”

Začnite z nami, že v naslednjem tednu na predstavitvenih delavnicah.

PROGRAMIRANJE ZA OTROKE 1 (priporočljiva starost 6-8 let): Uvod v svet programiranja preko igre, spoznali bomo zaporedja, zanke, življenjske algoritme (papirnata letala), pogoje in v Play Labu ustvarili svojo igro.  Predstavitveni dogodek: 10. 10. 2017 ob 16.00 uri. Dogodek traja 2 šolski uri.

PROGRAMIRANJE ZA OTROKE 2 (priporočljiva starost 8-11 let): Otroci starosti približno 8 – 11 let se po potrebi najprej naučijo spretnosti z miško osnovne spretnosti dela s tipkovnico in spoznavanje najosnovnejših ukazov za delo z računalnikom. Otroci se bodo spoznali s programskim jezikom Scratch, s katerim lahko sprogramiramo različne igre, program za risanje in še veliko več. Poleg samega programskega jezika bodo v uvodu predstavljeni tudi osnovni koncepti programiranja – spoznali bomo spremenljivke, zanke, podatkovne tipe.. Predstavitveni dogodek: 11. 10. 2017 ob 16.00 uri. Dogodek traja 2 šolski uri.

PROGRAMIRANJE ZA OTROKE 3 (priporočljiva starost 11-15 let): Eden najbolj priljubljenih programskih jezikov v zadnjem času je Python, zaradi svoje enostavnosti, odprtosti, preglednosti in širokih možnosti uporabe. Za vse, ki bi se radi naučili programiranja, a na tem področju še nimate izkušenj. Poleg samega programskega jezika bodo predstavljeni tudi osnovni koncepti programiranja – spoznali bomo spremenljivke, algoritme, zanke ipd..Predstavitveni dogodek: 11. 10. 2017 ob 17.45 uri. Dogodek traja 2 šolski uri.

Predstavitveni promocijski dogodki potekajo na Dunajski 22 v Ljubljani (medgeneracijski center »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijski center«, pritličje stavbe Slovenijales). Na dogodek so obvezne prijave tukaj. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 9. 10. 2017.

Opomba: Obisk na predstavitveni delavnici ni zavezujoč, otroku se v nadaljevanju ni nujno vključiti v šolo programiranja.  Prav tako ni nujno, da se otrok udeleži predstavitvene delavnice, lahko pa se udeleži šole programiranja. Predstavitvene delavnice so brezplačne in organizirane z namenom, da nas spoznate in da vas navdušimo nad programiranjem.

Sorodne objave

Simbiozinih 10 – foto utrinki

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...
Ekipa Simbioze

Izjava za javnost: Štiristo podpornikov medgeneracijskega sodelovanja se je poklonilo 10. jubileju Simbioze

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...

Peti GIBALNI PAKET: ZAKLJUČEK MESECA GIBAnja! 

Dragi vsi naši GIBAlci in GIBAlke, Z velikim veseljem vam predstavljamo peti in obenem zadnji GIBALNI PAKET. Vsak teden v...

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...

Oddajte svoj komentar