Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Že v lanskem letu smo z več kot 1000 udeleženci pokazali, da smo kompetentni partner, kadar je govora o e-veščinah in bomo to dokazali tudi v letošnjem in prihodnjem letu. S projektom eSkills for Jobs 2015.

Vsi smo še kako dobro seznanjeni s tematiko “mladim ne moremo ponuditi službe”. Ker so nam aktualni časi prinesli stalen boj za obstanek, smo posamezniki tisti, ki lahko spreminjamo svet ali vsaj priporemo k spremembam.

e-Skills for Jobs 2015 je odličen projekt, s katerim lahko organizacije same (po Evropski uniji nas je vključenih preko 650) poskrbijo za dvig e-pismenosti v svoji državi. Čeprav so dani določeni okviri, kako je to potrebno izvesti, je ravno projekt e-Simbioz@ dokaz, da smo napisana pravila spremenili v realne situacije, kjer s številnimi delavnicami, predvsem pa tudi dogodki in informacijami širimo e-znanja.

Splošno znano je namreč, da v državah EU, predvsem pa v naši državi, primanjkuje IKT kvalificiranih mladih, kar pripomore tudi k večji  stopnji nezaposljivosti. Ne boste verjeli, a že znanje Worda, Excela in drugih MS Office orodij lahko veliko pripomore k temu, da vas bodo delodajalci dejansko opazili.

Večkrat se namreč zgodi, da brskamo po internetu in opazimo, da delodajalci med svojimi zahtevami za zaposlitev poudarjajo predvsem znanja IKT veščin. Mladi na tem mestu večkrat pošteno pretehtajo, ali se bodo na delovno mesto prijavili, sploh, če jim zastane dih že ob besedni zvezi vrtilna tabela. Na žalost pa je vrtilna tabela že višje na seznamu, hujše je, ko dih zastane že pri urejanju preprostih besedil v programu MS Office Word.

A brez panike! Tu smo mi. e-Simbioz@ je v resnici pisana mladim na kožo, ker jim ponuja znanje in, kar je še posebej pomembo, potrdilo za opravljeno delavnico. Stalno vračanje naših tečajnikov in tečajnic pa je navsezadnje tudi nam dokaz, da delamo dobro in da si mladi v 21. stoletju želijo ravno tega, kar se od njih pričakuje – več in več znanj.

Veseli smo, ko katerikoli izmed 1000 udeležencev prikoraka v naše prostore z nasmehom na obrazu in nam pove, da je dobil svojo prvo zaposlitev. Da je veliko bolj samozavesten/na, da mu uspeva, da se ne strese ob odpiranju programa Excel in da z veseljem pripravi obširna poročila za celotno podjetje.

V slogi je moč. Prej, kot bomo osvojili to spoznanje, lažje bo. Vsem nam.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...