Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

GoLiveClip – inovativna rešitev za starejše

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > GoLiveClip – inovativna rešitev za starejše

Tokrat imamo za vas zelo zanimivo novico, ki vas bo zagotovo navdušila! Prepričani smo, da je to nekaj, kar bo v pomoč starejšim pri vsakdanjih telesnih aktivnostih in skrbi za njihovo zdravje.

Raziskovalci s Fakultete za družbene vede so nas povabili k sodelovanju k zanimivem projektu o izkušnji uporabnikov pametnega telefona z uporabo storitve e-oskrbe, ki je namenjena starejšim od 60 let.  Zato vas vabimo, da se pridružite oziroma povabite tiste, ki bi jih to utegnilo zanimati k raziskavi, v kateri bo možnost brezplačne 4-mesečne uporabe inovativne rešitve GoLiveClip.

Pridružite se nam na predstavitvenem dogodku, ki bo v sredo, 25. 8. 2021 ob 10. uri. Na dogodek se lahko prijavite na naslednje načine:

  •  Na naši spletni strani tukaj
  •  Preko Simbioza mobilne aplikacije Magda
  •  Preko elektronskega naslova: lab@simbioza.eu
  •  Pokličite nas na 040 778 475

Predstavljajte si, da bi lahko že danes uporabljali enostaven sistema, ki bi omogočal zastavljanje osebnih ciljev za telesno aktivnost, pomagal pri spremljanju te aktivnosti in tako deloval kot osebni motivator, da bi starejša oseba postala bolj aktivna, hkrati pa bi omogočal še hitro pošiljanje prošnje za pomoč, če bi to potrebovala. Vse to omogoča storitev e-oskrbe GoLiveClip, ki predstavlja dopolnitev uporabnikovega (obstoječega) pametnega telefona ter omogoča varnost in spodbuja telesno aktivnost.

S storitvijo e-oskrbe GoLiveClip se lahko seznanite v okviru raziskovalnega projekta »Dejavniki, ki v kontekstu oskrbovanja na daljavo vplivajo na namen uporabe pametnih tehnološko podprtih storitev oskrbe med družinskimi oskrbovalci starejših ljudi«, ki je financiran s strani Agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

K sodelovanju v raziskavi so vabljeni vsi uporabniki pametnega telefona, stari 60 let ali več, aktivni ter imajo svojca ali družinskega člana, s katerim so pogosto v stiku in je z njimi pripravljen sodelovati v raziskavi, pri čemer poudarjajo, da bo to sodelovanje od svojcev zahtevalo, da so stik v sili in da bodo izpolnili tri krajše ankete, v skupnem trajanju okrog 25 minut. Cilj raziskave je preučiti, kdaj je smiselno vključiti v življenja ljudi storitev e-oskrbe, ki se jo lahko najprej uporablja za merjenje aktivnosti in štetje korakov, kasneje pa tudi za hitro pošiljanje prošnje za pomoč. Ugotavljali bodo tudi, za katero skupino uporabnikov so takšne storitve najbolj primerne. Vsi, ki bodo testirali storitev e-oskrbe pa bodo za sodelovanje prejeli simbolično nagrado v vrednosti 30 eur.

Več si lahko ogledate v video predstavitvi tukaj, kjer boste izvedeli vse o rešitvi (od 12. minute naprej) in projektu (od 5:23 minute naprej), katerega del je uporaba rešitve. Krajše informacije pa so vam na voljo tudi na predstavitvenem letaku tukaj.

Sodelovanje v raziskavi je odlična priložnost za spoznavanje prednosti uporabe digitalne rešitve – GoLiveClip, za katero smo prepričani, da bo v pomoč pri vsakdanjih opravilih in skrbi za zdravje starejših.

Delite novico naprej tudi svojimi prijatelji in znanci ter tako skupaj omogočimo starejšim bolj kakovosten vsakdan.

Sorodne objave

Simbiozinih 10 – foto utrinki

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...
Ekipa Simbioze

Izjava za javnost: Štiristo podpornikov medgeneracijskega sodelovanja se je poklonilo 10. jubileju Simbioze

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...

Peti GIBALNI PAKET: ZAKLJUČEK MESECA GIBAnja! 

Dragi vsi naši GIBAlci in GIBAlke, Z velikim veseljem vam predstavljamo peti in obenem zadnji GIBALNI PAKET. Vsak teden v...

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...