Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Test JERA – jezikovno razumevanje

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza med generacijami > Test JERA – jezikovno razumevanje

Vedno znova radi podpiramo aktivnosti, ki prinašajo širšo korist. Tokrat smo dobili povabilo k sodelovanju s strani Centra za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici.

Tam so ustvarili test JERA, ki preverja jezikovno razumevanje. Test ugotavlja, kako možgani povprečnega govorca slovenskega jezika procesirajo jezik oz. določene stavke.

Vabimo vas, da sodelujete v reševanju testa, ki poteka online TUKAJ. Ob tem prav posebej izpostavljamo, da je potrebno uporabiti brskalnik Firefox in zapreti vsa ostala okna v brskalniku ter aplikacije, da se bodo sličice v testu uspešno naložile. Na voljo pa je tudi dodatna povezava, če prva slučajno nebi delovala, zaradi preobremenjenosti strežnika TUKAJ.

Test je anonimen in ne da povratnih rezultatov, poteka pa tako, da udeleženec posluša tekst/stavek in vsebini primerno izbere sliko, ki ta stavek ponazarja.

Rezultati raziskave z nadaljnjimi prilagoditvami bodo pomagali bolnikom, ki jih je prizadela možganska kap, možganska poškodba oz. bolezen, ki lahko prizadene možgane in s tem naše razumevanje jezika in kognicijo.

Za sodelovanje ne potrebujete nič drugega, kot računalnik in 25 minut časa. S sodelovanjem v tej raziskavi lahko naredimo nekaj zelo dobrega za vse nas, saj bomo s tem pomagali sedanjim in bodočim bolnikom z možganskimi poškodbami in boleznimi.

Sorodne objave

Mednarodni dan prostovoljstva

Danes, 5. decembra, obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva.  Dejanje prostovoljstva in solidarnost, ki jo prostovoljci in prostovoljke izkazujejo s svojim delom,...

Z Green Digital Skills certifikatom do zelene in digitalne kariere

Simbioza v sodelovanju z Akademijo INCO z veseljem napoveduje začetek izvajanja certificiranega programa Green Digital Skills, brezplačnega spletnega tečaja, ki...

Simbiozin medgeneracijski dan: inovativno središče na peto obletnico s prenovljenimi prostori (PR sporočilo)

Danes, 30. novembra 2022, so pod sloganom Simbiozin medgeneracijski dan v spodnji etaži Emporiuma v BTC City Ljubljana zaživeli prenovljeni...

PROGRAM TRETJA KARIERA DECEMBER ČAKA NA VAŠE PRIJAVE

NOVEMBER se zaključuje in počasi vstopamo v praznični DECEMBER. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki jih bomo...