Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Test JERA – jezikovno razumevanje

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza med generacijami > Test JERA – jezikovno razumevanje

Vedno znova radi podpiramo aktivnosti, ki prinašajo širšo korist. Tokrat smo dobili povabilo k sodelovanju s strani Centra za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici.

Tam so ustvarili test JERA, ki preverja jezikovno razumevanje. Test ugotavlja, kako možgani povprečnega govorca slovenskega jezika procesirajo jezik oz. določene stavke.

Vabimo vas, da sodelujete v reševanju testa, ki poteka online TUKAJ. Ob tem prav posebej izpostavljamo, da je potrebno uporabiti brskalnik Firefox in zapreti vsa ostala okna v brskalniku ter aplikacije, da se bodo sličice v testu uspešno naložile. Na voljo pa je tudi dodatna povezava, če prva slučajno nebi delovala, zaradi preobremenjenosti strežnika TUKAJ.

Test je anonimen in ne da povratnih rezultatov, poteka pa tako, da udeleženec posluša tekst/stavek in vsebini primerno izbere sliko, ki ta stavek ponazarja.

Rezultati raziskave z nadaljnjimi prilagoditvami bodo pomagali bolnikom, ki jih je prizadela možganska kap, možganska poškodba oz. bolezen, ki lahko prizadene možgane in s tem naše razumevanje jezika in kognicijo.

Za sodelovanje ne potrebujete nič drugega, kot računalnik in 25 minut časa. S sodelovanjem v tej raziskavi lahko naredimo nekaj zelo dobrega za vse nas, saj bomo s tem pomagali sedanjim in bodočim bolnikom z možganskimi poškodbami in boleznimi.

Sorodne objave

TRETJA KARIERA ODHAJA NA POČITNICE

Danes je uradno zadnji dan programa Tretja kariera v sezoni 2021/2022 in se ob tej priložnosti želimo vsakemu od vas...

PREDPOČITNIŠKI PROGRAM TRETJA KARIERA JUNIJ 2022

Obveščamo vas, da je na naši spletni strani med Dogodki že objavljen nov urnik delavnic v juniju, s katerim zaključujemo...

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem...

SPOZNAJTE PREDNOSTI E-BANČNIŠTVA

Če se še niste udeležili naše delavnice na temo spoznavanja prednosti E-bančništva imate v maju ponovno priložnost, da se udeležite...