Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Test JERA – jezikovno razumevanje

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza med generacijami > Test JERA – jezikovno razumevanje

Vedno znova radi podpiramo aktivnosti, ki prinašajo širšo korist. Tokrat smo dobili povabilo k sodelovanju s strani Centra za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici.

Tam so ustvarili test JERA, ki preverja jezikovno razumevanje. Test ugotavlja, kako možgani povprečnega govorca slovenskega jezika procesirajo jezik oz. določene stavke.

Vabimo vas, da sodelujete v reševanju testa, ki poteka online TUKAJ. Ob tem prav posebej izpostavljamo, da je potrebno uporabiti brskalnik Firefox in zapreti vsa ostala okna v brskalniku ter aplikacije, da se bodo sličice v testu uspešno naložile. Na voljo pa je tudi dodatna povezava, če prva slučajno nebi delovala, zaradi preobremenjenosti strežnika TUKAJ.

Test je anonimen in ne da povratnih rezultatov, poteka pa tako, da udeleženec posluša tekst/stavek in vsebini primerno izbere sliko, ki ta stavek ponazarja.

Rezultati raziskave z nadaljnjimi prilagoditvami bodo pomagali bolnikom, ki jih je prizadela možganska kap, možganska poškodba oz. bolezen, ki lahko prizadene možgane in s tem naše razumevanje jezika in kognicijo.

Za sodelovanje ne potrebujete nič drugega, kot računalnik in 25 minut časa. S sodelovanjem v tej raziskavi lahko naredimo nekaj zelo dobrega za vse nas, saj bomo s tem pomagali sedanjim in bodočim bolnikom z možganskimi poškodbami in boleznimi.

Sorodne objave

Že berete digitalno?

Se odpravljate na izlet z avtom, avtobusom ali vlakom? Je pred vami dolga pot in se bojite, da se boste...

Podaljšan rok za prijavo na nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu«

Ministrstvo za digitalno preobrazbo podaljšuje rok za prijavo na nagradni natečaj, na katerem bodo izbrani trije najboljši digitalni izdelki na...

Program Tretja kariera čaka na vaše prijave: April 2023

MAREC se zaključuje in počasi vstopamo v nov mesec – APRIL. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki...

Pa jo imamo! Prva številka e-revije Simbioznik vam je na voljo!

Prvič po desetih letih obujamo Simbioznik, e-revijo Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje. Z novo podobo, zanimivimi...