Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

HOUR OF CODE IN MINECRAFT: SKODIRAJ SVOJO PRIHODNOST

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > HOUR OF CODE IN MINECRAFT: SKODIRAJ SVOJO PRIHODNOST

Z malo ustvarjalnosti do brezplačne večerne šole programiranja. Programiranje je prihodnost.

Programiranje je prihodnost. Živimo v digitalni dobi, zato zlasti mladi potrebujejo osnovna IKT znanja, saj so ta že zdaj potrebna v več kot 90 odstotkov samostojnih poklicev. Strokovnjaki s področja IKT predstavljajo ključni steber vsega evropskega gospodarstva, potreba po njih se vsako leto veča, diplomantov s tega področja pa primanjkuje. Če mladih ne navdušimo za osvajanje tovrstnih veščin, bo do leta 2020 primanjkovalo 900 tisoč strokovnjakov s področja IKT.

To je največji razlog, da ta četrtek, 10. decembra, ob 17. uri pripravljamo enourni dogodek »Hour of Code« ali »Ura za kodiranje«.Dogodek je namenjen vsem, ki ste pripravljeni za prvi korak v svet programiranja, udeležba je brezplačna. Prijave do zasedenosti zbiramo na tej povezavi, kjer vam je na voljo tudi več informacij.

Hour of code je globalni projekt, ki je povezal že več kot deset milijonov študentov iz 180 različnih držav. Namen akcije, ki jo skupaj pripravljamo Simbioza Genesis in Microsoft Slovenija, je mlade ozavestiti o pomembnosti IKT znanj v moderni družbi in prednostih, ki jih le-ta prinašajo posamezniku, podjetjem in družbi kot celoti. Z dogodkom želimo mladim približati tehnološke poklice ter jih navdušiti nad uporabo računalniških orodij in moderno tehnologijo.

­

Z malo ustvarjalnosti do brezplačne večerne šole programiranja

Ker se zavedamo, da sama želja po znanju ni vedno dovolj, bo Hour Of Code služil tudi kot uvodno dejanje brezplačne večerne šole programiranja, s katero želimo petnajstim najboljšim omogočiti poglobljeno izobraževanje na področju programiranja. Večerna šola programiranja bo potekala od januarja do junija 2016.

Srečneže, ki si bodo prislužili brezplačno večerno šolo programiranja, bomo izbrali preko natečaja »IKT skozi oči mladih«, ki bo objavljen v sredini decembra. Vse potrebne informacije o natečaju in večerni šoli za programiranje bodo udeleženci izvedeli na dogodku »Hour of Code«.

Več informacij in prijava: www.e-simbioza.com

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar