Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Izpostavljeni > KAKO VAM GRAFIČNA ZNANJA DVIGNEJO KONKURENČNOST?

Zagotovo ste se že srečali z digitalnimi veščinami – če ne službeno pa v zasebnem življenju. Sodobna družba je družba znanja, kjer velja rek »Več znam, več veljam«. Znotraj digitalnih veščin pa imamo veliko različnih znanj, le ena o teh pa so grafična. Z različnimi programi lahko oblikujete svoje materiale, predelujete slike ali le krepite svojo ustvarjalno žilico. Ne glede na namen uporabe pa so grafična znanja izredno uporabna pri delu, zato nam pri iskanju prve zaposlitve zagotovo dvignejo konkurenčnost oziroma zagotovijo, da se vaši zaposleni kvalitetno izobražujejo in nadgrajujejo svoja znanja. Na Simbiozini Digitalni Akademiji za vas pripravljamo kar nekaj delavnic, kjer lahko svoja grafična znanja pridobite, izboljšate in obogatite. Za začetek pa si preberite kateri so najboljši programi za grafično oblikovanje, kaj lahko z njimi vse počnete in nam posledično dvignejo konkurenčnost.

Adobe Lightroom 

S tem orodjem boste svoje digitalne fotografije obdelali na način, kjer boste prihranili ogromno časa. S svetlobnimi nastavitvami, gradienti in enostavnimi maskami bodo vaše fotografije izgledale lepše in bolj naravno. Velikokrat se nam namreč zgodi, da naša oprema ni dovolj dobra, tako pa fotografije ne prikažejo vse lepote, ki smo jo videli in doživeli v določenem trenutku, ko smo fotografirali. S programom Adobe Lightroom bodo vaše fotografije zablestele in poudarile točno to, kar si sami želite. Lightroom je prav tako odlično orodje za kombiniranje s programom Photoshop; predvsem pa je nepogrešljiv pri organiziranju, saj nam z ogromnim številom filtrov omogoča praktično neomejeno število razvrščanja fotografij.

Adobe Photoshop 

S programom kot je Photoshop se lahko lotimo res čisto vsake fotografije ali ustvarjanja in oblikovanja svojih zamisli in idej. Kot omenjeno zgoraj, sta z Lightroom-om odlična sodelavca. Delo s Photoshopom je raznovrstno in nikoli dolgočasno. Potem ko že obvladamo uporabniški vmesnik in osnovne nastavitve kot je postavitev delovne površine, se lotimo dela s slikami, ki jih lahko selektiramo z različnimi izbirnimi orodji (marquee, lasso, magic wand, quick selection). Šele na tej točki pa se naše ustvarjanje zares začne – čarovnije z orodjem za pisavo, čopiči, sloji in maske. Tudi če vaša fotografija ne izgleda dobro in ima določene napake, jih lahko v Photoshopu vedno zakrijete in poudarite tisto, kar je dobro. Lahko npr. prikrijete slabo osvetlitev, oznake na sliki, rdeče oči in hkrati poudarite nasmeh privlačnega mladeniča in logotip vašega podjetja, ki je na beležki, ki jo ta drži v rokah.

Adobe Ilustrator 

Ilustrator je zagotovo program, ki vam bo v največjo pomoč pri oblikovanju manjših oglasov, logotipov in predstavitvenih tiskovin, ki ne zajemajo obsežnega teksta. Če program poznamo in imamo dovolj znanja za uporabo le – tega, potem smo že na polovici poti, da postanemo pravi oblikovalec in digitalni risar. Razlog zakaj pa je Adobe Ilustrator še posebej super pa je v tem, da omogoča preprosto in hitro risanje ter oblikovanje, ki vam bo koristilo takrat, ko boste svoje ideje želeli predstaviti na inovativne načine, ki ne zajemajo standardnih tekstualnih predstavitev.

Adobe InDesign 

In še zadnji zelo uporaben program za grafično oblikovanje – InDesign. Od vseh zgoraj naštetih pa je prav ta tisti, ki nam omogoča največ kreativnega ustvarjanja. Če ste naveličani čakanja na druge, ko gre za oblikovanje letakov, oglasov, katalogov, knjig in revij – potem bo znanje iz uporabe InDesigna pravšnja stvar za vas. Dodaten razlog za uporabo InDesigna pa je ta, da omogoča lektoriranje, kar prihrani ogromno časa; ogledate pa si lahko tudi predogled izdelka ter opazujete sprotni rezultat, kar vam omogoča, da dovolj zgodaj odreagirate na morebitne napake in tako resnično ustvarite kar najboljši izdelek.

Veliko je orodij za grafično oblikovanje, s katerimi lahko sami oblikujemo, kreiramo svoje materiale in oglase; oblikujemo promocijske letake in obdelujemo fotografije. Vse znanje pa nam koristi tudi pri konkurenčnosti – kot pri iskanju prve zaposlitve, dodatnega izobraževanja za zaposlene, na lastni podjetniški poti. Spekter možnosti, ki jih Adobe programi ponujajo je zelo širok in nam na ta način ponuja odlična orodja in funkcije, s katerimi obogatimo svojo ponudbo, lažje predstavimo svojo idejo, izdelek ali storitev, oblikujemo logotip ali pa fotografije osvežimo in približamo gledalcem po svoji meri.

Na Simbiozini Digitalni Akademiji izvajamo vikend delavnice za vse zgoraj opisane programe, na katerih boste izvedeli vse in še več o grafičnem oblikovanju s temi programi. Naučili se boste osnov in naprednega znanja uporabe in oblikovali svoje prve izdelke, ki jih lahko takoj za tem tudi uporabite.

Pridružite se nam na delavnicah – na vas čakajo odlični inštruktorji polni znanja in dobre volje!

Več info:

– tečaj Lightroom: TUKAJ

– tečaj Photoshop: TUKAJ

– tečaj Ilustrator: TUKAJ

– tečaj InDesign: TUKAJ

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar