Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Izpostavljeni > REPORTAŽA: MS OFFICE EXCEL DELAVNICE

Microsoft Office Excel – najbolj uporaben in uporabljan multi-funkcionalni računalniški program. Kdo ga še ne pozna? Pravzaprav ga poznamo vsi in velikokrat menimo, da ga s tem, ko ustvarimo tabelo in vstavimo funkcijo SUM ali COUNT, tudi obvladamo. Največkrat slišim od vrstnikov: »Ah ja, Excel, uporabljam in je čisto preprosto!« Dokler se nisem udeležila delavnice na Simbiozi, sem bila tudi sama takšnega mnenja. Predvsem zaradi tega, ker sem ga uporabljala na fakulteti, pri urejanju empiričnih podatkov; na praktičnem usposabljanju in pri nekaterih študentskih delih.

 Na prvem srečanju smo z velikooo energije in začetniškega entuziazma zagrizli v tabele!

V prvem delu Excel delavnice smo se spoznali s splošnimi informacijami o tem kako, zakaj in za kaj uporabljamo Excel. Podrobneje smo obravnavali celice in tabele, oblikovali tabele in obdelovali podatke v njih. Z osveženim znanjem Excela v prvem, sem v drugem delu z lahkoto spoprijela s težjimi nalogami. Izstopala je predvsem uporaba sestavljenih funkcij, s katerimi lahko v Excelu naredimo res vse, kar si človek lahko zamisli. Naša predavateljica Katja nam je v prvih dveh delih res odlično približala uporabo programa in nam med delavnicami dala nemalo izzivov s katerimi smo lahko sproti preverili in utrdili naučeno znanje.

Presenečenje, ki so nam ga pripravili na 8.marec

V tretjem delu Excela nas je pričakal zanimiv predavatelj Janez, ki nam je z malce drugačnim ampak zelo profesionalnim pristopom predstavil delo s predlogami, ki ni bilo tako enostavno, kot smo sprva mislili. Velika večina soudeležencev, ki smo delavnico obiskovali, je z zanimanjem sodelovala, reševala in spraševala. Tako je bilo v zadnjem nadaljevalnem delu čutiti skupinski duh in navdušenje nad pridobljenim znanjem in napredovanjem. Po tem, ko smo osvojili še analiziranje podatkov s pomočjo vrtilnih tabel in Makro ukaze, smo z osveženim znanjem Excela zadovoljni odšli novim izzivom naproti, med udeleženci pa so se spletle tudi prijateljske vezi.

 V zadnjem delu delavnice, smo ustvarjali zanimive vrtilne grafikone. 🙂

Menim da je Excel računalniški program, ki je hkrati najbolj splošno poznan ter dostopen širši množici ljudi, po drugi strani pa ima toliko neraziskanih kotičkov in možnosti uporabe, ki žal velikokrat ostanejo neodkrite. Udeležba na vseh štirih delih delavnice Excela je bila super izkušnja! Zelo sem vesela in udeležbo priporočam vsem, saj sem znanje osvežila ter se naučila uporabe veliko novih orodij, kar mi bo pri nadaljnjem delu zagotovo prišlo še kako prav. “Bodite radovedni in željni novih znanj – teh ni nikoli preveč!

Neža, prostovoljka in PR asistentka 

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar