Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

MEET AND CODE 2023: Skodiraj svojo spletno stran

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > MEET AND CODE 2023: Skodiraj svojo spletno stran

SIMBIOZA DIGITALNA AKADEMIJA: V okviru kampanje Meet and Code 2023 vas vabimo na splet!

Tudi letos se Simbioza Genesis, socialno podjetje se pridružujemo kampanji Meet and Code. V okviru kampanje na Simbiozi, mladim (od 14 do 29 leta) pa tudi tistim malo starejšim, iz vse Slovenije nudimo možnost brezplačne udeležbe na spletni delavnici Skodiraj svojo spletno stran spletno stran!, ki bo potekala v soboto, 14. 10. 2023 med 9.00 in 13.00 uro.

Prijava na voljo tukaj!

SKODIRAJ SVOJO PRVO SPLETNO STRAN! V okviru letošnje kampanje Meet and Code

Poznavanje jezika HTML je zelo koristno, saj nam omogoča razvoj različnih veščin in boljše razumevanje digitalnega sveta okoli nas. Brezplačna delavnica Skodiraj svojo prvo spletno stran je namenjena popolnim začetnikom in zajema spoznavanje osnov sintakse spletnega jezika HTML, s pomočjo katerega bodo ustvarili preprosto, osebno spletno stran.

Spoznali se bodo z osnovami HTML, samim orodjem za programiranje in v okviru projektov predelali vse od preprostih HTML značk, dodajanja besedila in slik, poravnave različnih elementov, dodajanja seznamom in form ter ustvarjanja hiperpovezav. Udeleženci se bodo spoznali z osnovami spletnega razvoja, s čimer bodo bolje razumeli, kako delujejo spletne strani in kako so zgrajene.

To znanje jim lahko pomaga pri lažjem brskanju po spletu in boljšem razumevanju spletnih vsebin. Poznavanje HTML-a je zagotovo koristna veščina tudi za tiste, ki razmišljajo o karieri v računalništvu in drugih podobnih panogah. Učenje HTML-a prinaša tudi znanje o tem, kako informacije na spletu strukturirati in prikazati. Udeleženci se bodo naučili kako organizirati podatke in kako jih predstaviti na najbolj učinkovit način: Poznavanje HTML-a je zagotovo del digitalne pismenosti, ki je ključna veščina v sodobni družbi in nam pomaga bolje razumeti, kako deluje digitalni svet in kako varno uporabljati spletne vire.

Vsebina delavnice:

  • Spoznavanje osnov sintakse
  • HTML, Spoznavanje strukture samega HTML dokumenta,
  • Dodajanje besedila in slik v spletno stran,
  • Dodajanje seznamom, form in ustvarjanje hiperpovezav,
  • Spoznavanje z div, table in span elementi
  • Osnovno oblikovanje elementov

Datum: Sobota, 14. 10. 2023
Ura: od 9.00 do 13.00 ure

Prijava na voljo tukaj!

Delavnica bo potekala ONLINE (na daljavo)

Dan pred samo delavnico bodo udeleženci preko elektronske pošte prejeli povezavo do delavnice in vsa potrebna navodila. Delavnica je brezplačna. Delavnica je javna. Delavnica bo fotografirana.

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo na elektronskem naslovu info@simbioza.eu

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec junij

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Tretji GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke, že tretji GIBAlni paket je tu, in tokrat je čas za MEDGENERACIJSKI KOLESARSKI IZZIV! Pridružite...

VSEEVROPSKA KAMPANJA – TEDNI DIGITALNIH VEŠČIN 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Simbioza Genesis, socialno podjetje se je tudi letos kot nacionalni koordinator za Slovenijo pridružila vseevropski kampanji Tedni digitalnih veščin 2024 – ALL DIGITAL Weeks...

Uvodni partnerski sestanek evropskega projekta CYBER SAFE SENIOR

Med 17. in 18. aprilom smo se v poljskem mestu Lodž udeležili prvega partnerskega sestankaevropskega projekta Cyber Safe Senior, na...