Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

MINISTER DR. JERNEJ PIKALO SLOVENSKE ŠOLE POZVAL K SODELOVANJU PRI SIMBIOZI

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > MINISTER DR. JERNEJ PIKALO SLOVENSKE ŠOLE POZVAL K SODELOVANJU PRI SIMBIOZI

Minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, je slovenske šole pozval k sodelovanju pri projektu Simbioza.

Projekt Simbioza bo letos zaživel med 21. in 25. oktobrom, ko bo kot po navadi zasedel številne lokacije po vsej Sloveniji.  Med vsemi Simbioza učilnicami, ki jih bo tudi letos več kot 300, jih je vsako leto zelo veliko v slovenskih osnovnih in srednjih šolah.

V svoji okrožnici, ki jo je ob začetku letošnjega šolskega leta ravnateljicam in ravnateljem osnovnih in srednjih šol poslal minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jernej Pikalo, se je minister zahvalil vsem šolam, ki so Simbiozi svoja vrata odprla v preteklih letih in vsem koordinatorjem in mladim prostovoljcem, ki so v medgeneracijski solidarnosti prepoznali pomembno družbeno vrednoto.

Hkrati je slovenske šole pozval, da naj se pridružijo projektu Simbioza tudi letos in projektu ponudijo z računalniki opremljen prostor ter skušajo v sklopu svojega pedagoškega procesa, ali kot neformalno obliko izobraževanja, spodbuditi mlade k prostovoljstvu in učitelje h koordinaciji projekta na svojih šolah. »Projekt zaradi vrednot, s poudarkom na medgeneracijskem sodelovanju in prostovoljstvu, neprofitne narave, uspešnosti v preteklosti, številnih nagrad doma in v tujini, uživa mojo podporo,« je še zapisal minister za izobraževanje, znanost in šport.

Ponosni smo, da je projekt Simbioza tudi s strani države priznan kot odličen projekt, ki nudi priložnosti in tudi sami pozivamo slovenske šole, da se nam pridružijo, da bomo skupaj pomagali starejšim pri računalniškem opismenjevanju. Skupaj bomo namreč  v medgeneracijskem duhu še lažje povezali Slovenijo.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar