Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

V LJUBLJANI SE JUTRI ODPIRA TRGOVINA MLADIH UMETNIKOV SITI ARTSTORE

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > V LJUBLJANI SE JUTRI ODPIRA TRGOVINA MLADIH UMETNIKOV SITI ARTSTORE

Otvoritev Trgovine mladih umetnikov SiTi ARTstore bo v petek, 6. septembra, ob 14. uri. Vabljeni v z umetnostjo obdano Kristalno palačo v BTC-ju.

Trgovina, namenjena udejstvovanju mladih umetnikov v slovenskem kulturnem prostoru, bo omogočala kupcem dostop do del perspektivnih slovenskih umetnikov z različnih področij delovanja, je nastala na pobudo Zavoda Ypsilon in ob podpori glavnega partnerja, družbe BTC, d.d.

Vljudno vabljeni na otvoritev, ki bo v petek, 6. septembra, ob 14. uri, v prvem nadstropju Kristalne palače v BTC-ju, kjer bo potekal bogat kulturno-umetniški program. Od 12. do 20. ure bodo v okviru Dneva za umetnost mladi umetniki predstavili svoje izdelke in njihov način dela širši javnosti. Častna govorca na otvoritvi bosta predsednik Državnega sveta RS, Janko Veber, in minister za kulturo, dr. Uroš Grilc.

Nova umetniška platforma si v prvi vrsti želi pomagati in povezati slovenske umetnike in oblikovalce ter jih povezati z njihovimi končnimi kupci. Cilj Trgovine mladih umetnikov SiTi ARTstore je prispevati k večji prepoznavnosti mladih umetnikov in njihovemu povezovanju. Poleg posredništva umetniških in oblikovalskih del trgovina deluje kot odprta platforma za izmenjavo idej ter kot prostor obveščanja o natečajih, razpisih in razstavah v Sloveniji in tujini.

Med drugim bo organizirala redne kulturno-umetniške dogodke na področju celotne Slovenije, na katerih bo poudarek na izobraževanju tako kupcev kot tudi umetnikov samih. Organizirane bodo okrogle mize in debate na temo aktualne problematike na področju umetnosti, strokovna predavanja umetnikov o različnih tehnikah, otvoritve razstav, dražbe umetnin, delavnice z umetniki, predstavitve mladih avtorjev, izobraževanja na temo vlaganja v sodobno umetnost, predavanja o umetniškem trgu v Sloveniji in modne revije.

SiTi ARTstore bo omogočala ogled in nakup umetnin s področja slikarstva, grafike, risbe, ilustracije, kiparstva, fotografije, izdelovanja nakita ter ustvarjanja s tekstilom. Oblikovalce in umetnike je po končanem javnem razpisu ocenila in izbrala strokovna komisija, ki so jo sestavljali strokovnjaki z različnih področij. Na koncu so med 114 prijavami izbrali 59 umetnikov in oblikovalcev, čigar izdelki bodo prostor našli na policah SiTi ARTstora. V trgovini boste tako našli pester izbor kvalitetnih in unikatnih slovenskih izdelkov.

Ciljna skupina Trgovine mladih umetnikov SiTi ARTstore so kupci umetniških izdelkov, ki želijo investirati v kakovostna umetniška in oblikovalska dela slovenskih ustvarjalcev, ki podpirajo umetniško ustvarjanje mladih kreativnih slovenskih umetnikov in tisti, ki iščejo izvirna osebna darila ter opremo za dom. Prav tako bo to zagotovo tudi zanimiv nov prostor za nakup kakovostnih poslovnih daril za različna podjetja. 

Sorodne objave

Priznanje MEGA NAVDIH 2022 je naše!

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza je za projekt ‘Simbioza skupnost‘ prejel priznanje MEGA navdih 2022. V Simbiozi pletemo vezi medgeneracijskega...

Mednarodni dan prostovoljstva

Danes, 5. decembra, obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva.  Dejanje prostovoljstva in solidarnost, ki jo prostovoljci in prostovoljke izkazujejo s svojim delom,...

Z Green Digital Skills certifikatom do zelene in digitalne kariere

Simbioza v sodelovanju z Akademijo INCO z veseljem napoveduje začetek izvajanja certificiranega programa Green Digital Skills, brezplačnega spletnega tečaja, ki...

Simbiozin medgeneracijski dan: inovativno središče na peto obletnico s prenovljenimi prostori (PR sporočilo)

Danes, 30. novembra 2022, so pod sloganom Simbiozin medgeneracijski dan v spodnji etaži Emporiuma v BTC City Ljubljana zaživeli prenovljeni...

Oddajte svoj komentar