Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

MS Office Access? Zakaj pa ne!

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza BTC City Lab > MS Office Access? Zakaj pa ne!

MS Office Access mogoče ni kralj podatkovnih baz, a ponuja številne prednosti pred tekmeci, kot so SQL Server in Oracle v določenih pogojih. Res pametni in efektivni IT profesionalci vedo, da obstaja ogromno orodij na razpolago. Rešitev pa se skriva v odgovoru, kateri program za podatkovne baze je dober za določene naloge. Zakaj uporabljati prezahtevno orodje za preprosto nalogo. Če veste kdaj in za kaj uporabljati MS Office Access, bo to prav zagotovo pomagalo pri učinkovitosti vašega dela in vašemu proračunu.

#1: Je poceni.

Access je namizna podatkovna baza in po hierarhiji je med Excelom in SQL Serverjem – kar določa tudi njegovo ceno. Večji serverji za podatkovne baze potrebujejo specifično programsko opremo in plačevanje licenc. Ko je projekt v teku, pa za njega potrebujemo še administratorja. Za Access vsega tega ne rabimo.

#2: Je enostaven.

Vsakdo z malo časa in razuma se lahko nauči uporabljati Access. Ne potrebujete tednov v učilnici in potem še mesecev mentorstva, da se naučite ustvariti in upravljati s podatkovno bazo.

#3: Razvoj stane manj.

Mnogo razvijalcev se dobro preživlja z ustvarjanjem prilagojenih aplikacij podatkovnih baz z Accessom. Na drugi strani pa privarčevani denar ne pomeni prav dosti, če ne uporabite pravilnega programa za določeno nalogo. Ne uporabite Access za kritične projekte, če niste prepričani kaj delate.

#4: Ustvarjanje novih poročil je enostavno.

Z Accessom lahko hitro pripravimo poročila za neučakane stranke ali šefa. Lahko zberete malo podatkov in v samo nekaj urah (ali dneh), jih lahko očarate z nekaj urejenimi razpredelnicami in poročili. Z Accessom dobite rezultate hitro in velikokrat z malo ali nič programiranja.

#5: Enkratna avantura.

Vsaka prilagojena podatkovna baza nima dolgega življenja, a to ne zato, ker je slaba, ampak, ker ima določeno nalogo. Na primer en vprašalnik ima omejeno življenje; če boste uporabili podatkovno bazo enkrat in samo za kratek čas, uporabite Access, če je le mogoče.

#6: Lahko prinese hitro rešitev.

Najboljša rešitev za vaše potrebe je mogoče SQL Server, a medtem, ko čakate, kako se naloge rešujejo in ko se robustne verzije pripravljajo, lahko uporabite Access za razreševanje lažjih nalog. Če zares rabite SQL Server, boste morali sprejeti kompromis, ker z Accessom ne boste mogli narediti istega obsega dela. Lahko pa naredite nekaj delov. Analizirajte vse naloge in preverite katere komponente lahko, vsaj začasno, avtomatizirate v Accessu.

#7: Kaj želite spremeniti?

Eden najboljših atributov Accessa je njegova fleksibilnost. Tudi če postavite v nekaj tednih prilagojeno podatkovno bazo, se bodo zahteve sigurno spremenile. Skoraj nemudoma se bo uporabnik ali stranka spomnila, da želijo nekaj dodati ali spremeniti. Če ste podatkovno bazo dobro ustvarili, jo boste z Accessom preprosto in hitro spreminjali.

#8: Kompatibilnost z MS Office.

Access je del MS Office zbirke programov, zato je kompatibilen z ostalimi programi. Uporabniki lahko hitro in enostavno izvozijo ali uvozijo podatke v Excel ali objavijo podatke v Wordu. Poleg tega, je izgled podoben vsem Office programom, zato se tudi začetniki v njem zlahka znajdejo.

#9: Manj kode.

Če primerjamo SQL Server z Accessom za določeno nalogo, slednji uporablja veliko manj kode. Poleg tega, je jezik VBA zelo lahek in se ga je enostavno naučiti.

#10: Ponuja povezljivost.

Access ponuja ugodno rešitev za posameznike in manjše ekipe. Na drugi strani pa Access ni najbolj primeren in optimiziran za splet.

Vas zanima delo z programom MS Office Access? Z vas imamo 8-urno delavnico, ki je namenjena vsem, ki želite spoznati delo s podatkovnimi zbirkami, se pri delu srečujete z večjo količino podatkov, vam Excel zaradi določenih omejitev ne zadostuje več in želite iz podatkov izluščiti ustrezne informacije ter jih predstaviti na ličnih poročilih. Več o naši delavnici in prijave TUKAJ. Se vidimo!

Vir: http://www.techrepublic.com/

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...