Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

NADGRADIMO DIGITALNE VEŠČINE- SODELOVANJE JAVNE UPRAVE Z GOSPODARSTVOM IN SOCIALNIM PODJETJEM SIMBIOZA

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > NADGRADIMO DIGITALNE VEŠČINE- SODELOVANJE JAVNE UPRAVE Z GOSPODARSTVOM IN SOCIALNIM PODJETJEM SIMBIOZA

Delavnica digitalnih veščin in spoznavanje Google Digitalne garaže. Zaposleni v javni upravi so imeli priložnost spoznati in nadgraditi praktična digitalna znanja.

Ljubljana, 9.9.2016: Delavnica digitalnih veščin in spoznavanje Google Digitalne garaže. Zaposleni v javni upravi so imeli priložnost spoznati in nadgraditi praktična digitalna znanja. Na delavnici z naslovom »Nadgradimo digitalne veščine«, ki jo je izvajala ekipa Simbioze, je 60 udeležencev spoznalo Google platformo za digitalne veščine Digitalna garaža, prav tako pa so se preizkušali tudi v uporabnih izzivih. 

Družba postaja vse bolj digitalizirana in prav je, da napredku pri uporabi moderne tehnologije sledijo tudi zaposleni v javni upravi. Vsakodnevno se namreč srečujejo s prošnjami državljanov in postopki, ki so z uporabo digitalnih veščin lažji in hitrejši. Udeležence je pred začetkom delavnice nagovoril minister za javno upravo Boris Koprivnikar, ki je poudaril pomembno vlogo sodelovanja in komunikacije v obdobju digitalne transformacije: »Če Slovenija želi postati digitalno transformirana država, potem nujno potrebuje tudi digitalne veščine v javni upravi, zato, da bodo javni uslužbenci znali uporabljati sodobna orodja in da bodo razumeli zahteve okolja, gospodarstva in državljanov in temu primerno tudi reagirali«.

Prav tako pozitivno ocenjuje sodelovanje različnih sektorjev Ana Pleško, izvajalka delavnice in direktorica Simbioza Genesis, socialno podjetje: »Odlična pobuda s strani javnega sektorja. Povezovanje in sodelovanje je ključ prihodnosti in to je zgodba, ki je čudovit primer sodelovanja države, civilne družbe in gospodarstva. Ključnega pomena je, da se zavedamo, da bodo digitalne veščine in znanja potrebna pri vseh delovnih mestih, tudi pri uslužbencih javne uprave«.

Prav zaradi vseživljenjskega učenja je Simbioza tisti partner, ki razume digitalne spremembe, s katerimi se soočamo dnevno in na vseh ravneh delovanja, tako zasebnega kot poslovnega. Digitalizacija prinaša nove izzive, na novo definira delovanje človeka in družbe, predvsem pa prinaša ogromno informacij. Prepričani smo, da je družba prihodnosti digitalna in prav zato mora biti vključujoča za vse generacije in poslovne prakse. Slovenijo vidimo kot referenčno državo na področju uporabe digitalnih veščin v praksi in predanosti vseživljenjskem učenju.

Slovenija (p)ostaja zelena referenčna država – s sodelovanjem bomo na cilj prišli hitreje!

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...

Oddajte svoj komentar