Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

6 hitrih trikov v Adobe Photoshop

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza BTC City Lab > 6 hitrih trikov v Adobe Photoshop

Photoshop je trenutno vodilni grafični računalniški program na svetu. Omogoča neizmerno število funkcij, s katerimi se lotimo naših fotografij. Ponujamo vam 6 hitrih trikov, s katerimi bo vaše delo dobilo pospešek.

1. Želite združiti sliko s tekstom?

Sliko dodajte na svoj sloj (layer) in mu dodajte sloj teksta, potem pritisnite in držite >>Alt<< tipko in kliknite črto med dvema slojema v preglednici z sloji (Layers Panel), da preprosto dodate sliko k tekstu.

2. Ptičja perspektiva

Ko ste približani sliki, držite tipko >>H<< in povlecite po sliki in to vas bo takoj preneslo na celoten zaslon, kjer lahko skočite na drug del slike.

3. Hitra celotna maska čez cel sloj ( Layer Mask)

Preprosto držite tipko >>Alt<< in kliknite na ikono masko sloja (Layer Mask icon) in s tem dodate celotno masko, ki skrije vse na celotnem sloju.

4. Zaprite vse slike

Držite >>Shift<< tipko in kliknite x na katerokoli sliko, ki jo imate odprto. Avtomatično vam bo zaprlo vse odprte slike v Photoshopu.

5. Nazaj, nazaj, nazaj (undo, undo, undo)

Morda že veste, da je >>Cmd/Ctrl+Z<< bližnjica za brisanje za nazaj, mogoče pa ne veste, da vam bližnjica >>Cmd/Ctrl+Alt+Z<< omogoča brisanje za več korakov nazaj.

6. Želite videti svojo kreacijo v vsej velikosti?

Pritisnite tipko >>TAB<<, ki skrije in pokaže vse preglednice in orodja.

Želite poskusite vse te hitre trike v praksi? Udeležite se naše Adobe Photoshop 16-urne delavnice. Začnemo v petek 2. 6. in nadaljujemo v soboto 3. 6. Vse podrobnosti in prijave na delavnice pa najdete TUKAJ. Pridite in postanite pravi profesionalci!

Nasveti in triki povzeti po: www.digitalcameraworld.com

Sorodne objave

PROGRAM TRETJA KARIERA DECEMBER ČAKA NA VAŠE PRIJAVE

NOVEMBER se zaključuje in počasi vstopamo v praznični DECEMBER. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki jih bomo...

Otvoritev prenovljenih prostorov inovativnega središča Simbioza BTC City Lab

Vabljeni na otvoritev prenovljenih in večjih prostorov Simbioza BTC City LABa, ki bodo uporabnikom omogočili vpogled v tehnološke zanimive produkte,...

Aplikacija Magda praznuje drugo leto delovanja

Prva mobilna aplikacija za starejše v Sloveniji- aplikacija Magda praznuje drugo leto delovanja, v dveh letih več kot 4.700 uporabnikov Skupaj...

PROGRAM TRETJA KARIERA NOVEMBER ČAKA NA VAŠE PRIJAVE

OKTOBER se izteka in na voljo je že nov urnik brezplačnih delavnic Tretja kariera za NOVEMBER 2022. Ponujamo vam pester...