Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

6 hitrih trikov v Adobe Photoshop

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza BTC City Lab > 6 hitrih trikov v Adobe Photoshop

Photoshop je trenutno vodilni grafični računalniški program na svetu. Omogoča neizmerno število funkcij, s katerimi se lotimo naših fotografij. Ponujamo vam 6 hitrih trikov, s katerimi bo vaše delo dobilo pospešek.

1. Želite združiti sliko s tekstom?

Sliko dodajte na svoj sloj (layer) in mu dodajte sloj teksta, potem pritisnite in držite >>Alt<< tipko in kliknite črto med dvema slojema v preglednici z sloji (Layers Panel), da preprosto dodate sliko k tekstu.

2. Ptičja perspektiva

Ko ste približani sliki, držite tipko >>H<< in povlecite po sliki in to vas bo takoj preneslo na celoten zaslon, kjer lahko skočite na drug del slike.

3. Hitra celotna maska čez cel sloj ( Layer Mask)

Preprosto držite tipko >>Alt<< in kliknite na ikono masko sloja (Layer Mask icon) in s tem dodate celotno masko, ki skrije vse na celotnem sloju.

4. Zaprite vse slike

Držite >>Shift<< tipko in kliknite x na katerokoli sliko, ki jo imate odprto. Avtomatično vam bo zaprlo vse odprte slike v Photoshopu.

5. Nazaj, nazaj, nazaj (undo, undo, undo)

Morda že veste, da je >>Cmd/Ctrl+Z<< bližnjica za brisanje za nazaj, mogoče pa ne veste, da vam bližnjica >>Cmd/Ctrl+Alt+Z<< omogoča brisanje za več korakov nazaj.

6. Želite videti svojo kreacijo v vsej velikosti?

Pritisnite tipko >>TAB<<, ki skrije in pokaže vse preglednice in orodja.

Želite poskusite vse te hitre trike v praksi? Udeležite se naše Adobe Photoshop 16-urne delavnice. Začnemo v petek 2. 6. in nadaljujemo v soboto 3. 6. Vse podrobnosti in prijave na delavnice pa najdete TUKAJ. Pridite in postanite pravi profesionalci!

Nasveti in triki povzeti po: www.digitalcameraworld.com

Sorodne objave

Program Tretja kariera čaka na vaše prijave: April 2023

MAREC se zaključuje in počasi vstopamo v nov mesec – APRIL. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki...

Pa jo imamo! Prva številka e-revije Simbioznik vam je na voljo!

Prvič po desetih letih obujamo Simbioznik, e-revijo Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje. Z novo podobo, zanimivimi...

Začenjajo se tedni digitalnih veščin: All Digital Weeks 2023

S ponosom naznanjamo, da smo tudi letos v Simbioza Genesis, socialno podjetje, nacionalni partner kampanje Tedni digitalnih veščin 2023 (All...

Informativno srečanje v okviru Green Digital Skills certificiranega programa

Simbioza v sodelovanju z Akademijo INCO vabi zainteresirane na informativno srečanje o programu za pridobivanje certifikata Green Digital Skills, ki...