Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

6 hitrih trikov v Adobe Photoshop

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza BTC City Lab > 6 hitrih trikov v Adobe Photoshop

Photoshop je trenutno vodilni grafični računalniški program na svetu. Omogoča neizmerno število funkcij, s katerimi se lotimo naših fotografij. Ponujamo vam 6 hitrih trikov, s katerimi bo vaše delo dobilo pospešek.

1. Želite združiti sliko s tekstom?

Sliko dodajte na svoj sloj (layer) in mu dodajte sloj teksta, potem pritisnite in držite >>Alt<< tipko in kliknite črto med dvema slojema v preglednici z sloji (Layers Panel), da preprosto dodate sliko k tekstu.

2. Ptičja perspektiva

Ko ste približani sliki, držite tipko >>H<< in povlecite po sliki in to vas bo takoj preneslo na celoten zaslon, kjer lahko skočite na drug del slike.

3. Hitra celotna maska čez cel sloj ( Layer Mask)

Preprosto držite tipko >>Alt<< in kliknite na ikono masko sloja (Layer Mask icon) in s tem dodate celotno masko, ki skrije vse na celotnem sloju.

4. Zaprite vse slike

Držite >>Shift<< tipko in kliknite x na katerokoli sliko, ki jo imate odprto. Avtomatično vam bo zaprlo vse odprte slike v Photoshopu.

5. Nazaj, nazaj, nazaj (undo, undo, undo)

Morda že veste, da je >>Cmd/Ctrl+Z<< bližnjica za brisanje za nazaj, mogoče pa ne veste, da vam bližnjica >>Cmd/Ctrl+Alt+Z<< omogoča brisanje za več korakov nazaj.

6. Želite videti svojo kreacijo v vsej velikosti?

Pritisnite tipko >>TAB<<, ki skrije in pokaže vse preglednice in orodja.

Želite poskusite vse te hitre trike v praksi? Udeležite se naše Adobe Photoshop 16-urne delavnice. Začnemo v petek 2. 6. in nadaljujemo v soboto 3. 6. Vse podrobnosti in prijave na delavnice pa najdete TUKAJ. Pridite in postanite pravi profesionalci!

Nasveti in triki povzeti po: www.digitalcameraworld.com

Sorodne objave

TRETJA KARIERA ODHAJA NA POČITNICE

Danes je uradno zadnji dan programa Tretja kariera v sezoni 2021/2022 in se ob tej priložnosti želimo vsakemu od vas...

PREDPOČITNIŠKI PROGRAM TRETJA KARIERA JUNIJ 2022

Obveščamo vas, da je na naši spletni strani med Dogodki že objavljen nov urnik delavnic v juniju, s katerim zaključujemo...

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem...

SPOZNAJTE PREDNOSTI E-BANČNIŠTVA

Če se še niste udeležili naše delavnice na temo spoznavanja prednosti E-bančništva imate v maju ponovno priložnost, da se udeležite...