Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Nagradni natečaj za osnovnošolce: Neresnične informacije na spletu

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Nagradni natečaj za osnovnošolce: Neresnične informacije na spletu

Ministrstvo za digitalno preobrazbo objavlja nagradni natečaj, na katerem bodo izbrani trije najboljši digitalni izdelki na temo »Neresnične informacije na spletu«. Namen natečaja je spodbujati ozaveščanje učencev osnovnih šol o problematiki neresničnih informacij na spletu in družbenih omrežjih ter krepitev zavedanja o uporabi spletne komunikacije. Najboljši trije udeleženci bodo vabljeni na sprejem k ministrici dr. Emiliji Stojmenovi Duh.

K prijavi na nagradni natečaj na ministrstvu vabijo osnovnošolke in osnovnošolce, ki želijo s svojimi umetniškimi in ostali kreativnimi izdelki v digitalni obliki na poseben način osvetliti tematiko neresničnih informacij na spletu.

Natečaj poteka od 14. februarja do vključno 14. marca 2023. Na natečaju lahko sodelujejo vsi učenci osnovnih šol in osnovnih šol s prilagojenim programom. Učenci naj se individualno prijavijo prek elektronskega naslova [email protected] s prijavnico, dostopno na koncu te novice.

Natečajni izdelki morajo biti poslani v digitalni obliki:

  • Fotografija izdelka,
  • Esej,
  • GIF,
  • Video,
  • Predstavitev,
  • Infografika,
  • Drugi digitalni mediji.

Izdelke, ki jih bodo udeleženci oddali na elektronski naslov [email protected], bo pregledala in ocenila štiričlanska komisija, sestavljena iz vrst organizatorja natečaja. Komisija bo pri ocenjevanju upoštevala izvirnost, kreativnost vsebine, dovršenost izdelka, kakovost vizualnega prikaza in vključene izobraževalne vsebine na temo neresničnih informacij na spletu.

Način in rok oddaje prijave

Prijave, vključno z dokončnimi izdelki udeležencev, sprejemamo do 14. marca 2023, do 23:55.

Postopek obravnave prijav in obveščanje o izboru ter merila in metodologija ocenjevanja

Izbor najboljših izdelkov bo potekal do 24. marca 2023, ko bodo izbrani izdelki po izboru komisije objavljeni na organizatorjevi spletni platformi Facebook. Na tem družbenem omrežju bo nato do 31. marca 2023 do 12.00 potekalo glasovanje z všečki. Tisti trije kandidati, katerih izdelki bodo prejeli največ všečkov, bodo zmagovalci natečaja, njihova imena pa bodo še isti dan objavljena na spletnih portalih in straneh organizatorja. Kasneje bodo vabljeni tudi na sprejem k ministrici.

Več informacij

Podrobnosti prijave in prijavnica je na voljo na: Nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu« | GOV.SI, prilagamo pa jo tudi v tem elektronskem sporočilu.

Sorodne objave

Podaljšan rok za prijavo na nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu«

Ministrstvo za digitalno preobrazbo podaljšuje rok za prijavo na nagradni natečaj, na katerem bodo izbrani trije najboljši digitalni izdelki na...

Program Tretja kariera čaka na vaše prijave: April 2023

MAREC se zaključuje in počasi vstopamo v nov mesec – APRIL. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki...

Pa jo imamo! Prva številka e-revije Simbioznik vam je na voljo!

Prvič po desetih letih obujamo Simbioznik, e-revijo Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje. Z novo podobo, zanimivimi...

Začenjajo se tedni digitalnih veščin: All Digital Weeks 2023

S ponosom naznanjamo, da smo tudi letos v Simbioza Genesis, socialno podjetje, nacionalni partner kampanje Tedni digitalnih veščin 2023 (All...