Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Nagradni natečaj za osnovnošolce: Neresnične informacije na spletu

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Nagradni natečaj za osnovnošolce: Neresnične informacije na spletu

Ministrstvo za digitalno preobrazbo objavlja nagradni natečaj, na katerem bodo izbrani trije najboljši digitalni izdelki na temo »Neresnične informacije na spletu«. Namen natečaja je spodbujati ozaveščanje učencev osnovnih šol o problematiki neresničnih informacij na spletu in družbenih omrežjih ter krepitev zavedanja o uporabi spletne komunikacije. Najboljši trije udeleženci bodo vabljeni na sprejem k ministrici dr. Emiliji Stojmenovi Duh.

K prijavi na nagradni natečaj na ministrstvu vabijo osnovnošolke in osnovnošolce, ki želijo s svojimi umetniškimi in ostali kreativnimi izdelki v digitalni obliki na poseben način osvetliti tematiko neresničnih informacij na spletu.

Natečaj poteka od 14. februarja do vključno 14. marca 2023. Na natečaju lahko sodelujejo vsi učenci osnovnih šol in osnovnih šol s prilagojenim programom. Učenci naj se individualno prijavijo prek elektronskega naslova natecaj.mdp@gov.si s prijavnico, dostopno na koncu te novice.

Natečajni izdelki morajo biti poslani v digitalni obliki:

  • Fotografija izdelka,
  • Esej,
  • GIF,
  • Video,
  • Predstavitev,
  • Infografika,
  • Drugi digitalni mediji.

Izdelke, ki jih bodo udeleženci oddali na elektronski naslov natecaj.mdp@gov.si, bo pregledala in ocenila štiričlanska komisija, sestavljena iz vrst organizatorja natečaja. Komisija bo pri ocenjevanju upoštevala izvirnost, kreativnost vsebine, dovršenost izdelka, kakovost vizualnega prikaza in vključene izobraževalne vsebine na temo neresničnih informacij na spletu.

Način in rok oddaje prijave

Prijave, vključno z dokončnimi izdelki udeležencev, sprejemamo do 14. marca 2023, do 23:55.

Postopek obravnave prijav in obveščanje o izboru ter merila in metodologija ocenjevanja

Izbor najboljših izdelkov bo potekal do 24. marca 2023, ko bodo izbrani izdelki po izboru komisije objavljeni na organizatorjevi spletni platformi Facebook. Na tem družbenem omrežju bo nato do 31. marca 2023 do 12.00 potekalo glasovanje z všečki. Tisti trije kandidati, katerih izdelki bodo prejeli največ všečkov, bodo zmagovalci natečaja, njihova imena pa bodo še isti dan objavljena na spletnih portalih in straneh organizatorja. Kasneje bodo vabljeni tudi na sprejem k ministrici.

Več informacij

Podrobnosti prijave in prijavnica je na voljo na: Nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu« | GOV.SI, prilagamo pa jo tudi v tem elektronskem sporočilu.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.