Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Naša Simbioza odmeva tudi na Češkem: obiskali so nas iz Czechitas

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Naša Simbioza odmeva tudi na Češkem: obiskali so nas iz Czechitas

V naših novih in prenovljenih prostorih zavoda za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza smo gostili predstavnika neprofitne organizacije s Češke – Czechitas, Ondřeja Čejka. Gre za organizacijo, ki je v manj kot desetih letih v IKT programe vključil več kot šestdeset tisoč udeleženk s pomembnim ciljem – povečati raznolikost v svetu IKT in se zavzemati za višjo stopnjo digitalne strokovnosti med ženskami in v prihajajočih generacijah. Direktorju organizacije smo predstavili naše projekte, dosežke in ključne mejnike, ki smo jih dosegli v pretekli (skoraj) 13. letih delovanja.

Naši odmevi korakov za prizadevanje h krepitvi enake dostopnosti vseživljenjskega učenja s poudarkom na učenju digitalnih veščin in kompetenc za vse starostne skupine, se slišijo tudi onkraj Slovenije. Veseli smo, da je naš zavod izven meja predstavljen kot primer dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja. Navdušeni in počaščeni smo, da je naš odmev slišen prav na Češkem.

Obisk direktorja neprofitne organizacije je zagotovo prinesel nove ideje in spoznanja, ki bodo našemu zavodu pomagali še naprej pozitivno vplivati na našo skupnost. Glede na to, da je poslanstvo organizacije Czehitas navdihovati, usposabljati in usmerjati nove talente k večji raznolikosti in konkurenčnosti v tehnologiji, smo prepričani, da bomo v prihodnosti zagotovo našli pot, kjer bomo skupaj korakali h ključnemu cilju – zgraditi boljši in lepši svet za vse.

Več o neprofitni organizaciji Czechitas s klikom na to povezavo. 

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...