Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Odhajamo na srečanje v Litvo v okviru projekta SparkDigiGirls

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Odhajamo na srečanje v Litvo v okviru projekta SparkDigiGirls

Konec avgusta odhajamo na obisk v Litvo, kjer bomo s partnerji iz Grčije, Portugalske in Litve pri projektu SparkDigiGirls razpravljali o razvoju novega programa učenja na daljavo, ki bo namenjen spodbujanju deklet za tehnologijo. 

V okviru srečanja bomo razpravljali o uspešnih obstoječih programih usposabljanja, ki bi lahko pritegnili in opolnomočili dekleta za povečanje zanimanja za nove in inovativne digitalne tehnologije, kako lahko uporabimo konkretne inovativne tehnologije v vsakdanjem življenju ter seveda, na kakšne načine lahko vključimo dekleta v dejavnosti/usposabljanja na področju IKT in pozneje v študij, povezan z IKT, STEM itd.

V Sloveniji pa bomo tudi organizirali okroglo mizo, kjer bodo prisotni strokovnjaki, ki zastopajo informacijska podjetja, formalne izobraževalne ustanove, kot so univerze, šole, različne mladinske nevladne organizacije, karierne centre, lokalne in nacionalne javne ustanove. Tudi z njimi bomo razpravljali o problematiki  premajhnega vključevanja deklet v IT in predvsem nas bodo zanimale njihove izkušnje in mnenje o tem.  Naš cilj pa bo opredeliti ključne dejavnike, ki mladim dekletom preprečujejo raziskovanje poklicne poti na področju računalništva in tehnologije, ter o pogledih na reševanje le-tega.

Skupaj bomo tako na slovenski in evropski ravni razvili program usposabljanaj na daljavo, ki bo na podlagi analiz popolnoma prilagojen realnim potrebam deklet in jih bo opolnomočil za povečanje zanimanja za nove in inovativne digitalne tehnologije.

Projekt: Empower Girls Creativity Through Use of Digital Technologies financira program Erasmus+ Strateško partnerstvo za mlade

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...