Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Otvoritev Simbioza [email protected] – potujoča učilnica

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Otvoritev Simbioza [email protected] – potujoča učilnica

Danes je za ekipo Simbioze velik dan, kjer bomo zagotovo stopili korak bližje k uresničevanju cilja, da skupaj povečamo digitalno pismenost starejših v vseh krajih po Sloveniji.

V Domu starejših občanov Vič-Rudnik (enota Bokalce) bo danes ob 13:30 uri potekala otvoritev naše potujoče učilnice – Simbioza [email protected], na kateri bo z nami ta dragocen trenutek delil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ter ostali gostje Mark Boris Andrijanič, minister za digitalno preobrazbo, mag. Metka Svetlin, vodja marketinga Google Adriatic, mag. Melita Zorec, direktorica DSO Vič-Rudnik (enota Bokalce) ter Ana Pleško, soustanoviteljica Simbioze.

Napredek v razvoju IKT po eni strani prinaša veliko koristi na vseh področjih, vendar pa za starejše pomeni velik izziv; prepad med digitalno pismenimi ter nepismenimi se povečuje, kar veča tudi socialno izključenost in poglablja medgeneracijski prepad.

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije je tako neizogibni sopotnik sodobnega načina življenja pri izobraževanju, v poklicnem delovanju, tretjem življenjskem obdobju, pri preživljanju prostega časa in v bodoče tudi pri bivanju pametnih mest v družbi interneta stvari. V pametni prihodnosti zagotovo ne smemo pozabiti na digitalne veščine starejših, saj jim bodo zagotavljale dostop do informacij in višjo kakovost življenja.

Veselimo se, da lahko skupaj gradimo vključujočo družbo, ki povezuje vse generacije in naslavljamo izzive, ki so pomembni za vsakega izmed nas.  

Sorodne objave

TRETJA KARIERA ODHAJA NA POČITNICE

Danes je uradno zadnji dan programa Tretja kariera v sezoni 2021/2022 in se ob tej priložnosti želimo vsakemu od vas...

PREDPOČITNIŠKI PROGRAM TRETJA KARIERA JUNIJ 2022

Obveščamo vas, da je na naši spletni strani med Dogodki že objavljen nov urnik delavnic v juniju, s katerim zaključujemo...

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem...

SPOZNAJTE PREDNOSTI E-BANČNIŠTVA

Če se še niste udeležili naše delavnice na temo spoznavanja prednosti E-bančništva imate v maju ponovno priložnost, da se udeležite...