Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Otvoritev Simbioza Mobiln@ – potujoča učilnica

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Otvoritev Simbioza Mobiln@ – potujoča učilnica

Danes je za ekipo Simbioze velik dan, kjer bomo zagotovo stopili korak bližje k uresničevanju cilja, da skupaj povečamo digitalno pismenost starejših v vseh krajih po Sloveniji.

V Domu starejših občanov Vič-Rudnik (enota Bokalce) bo danes ob 13:30 uri potekala otvoritev naše potujoče učilnice – Simbioza Mobiln@, na kateri bo z nami ta dragocen trenutek delil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ter ostali gostje Mark Boris Andrijanič, minister za digitalno preobrazbo, mag. Metka Svetlin, vodja marketinga Google Adriatic, mag. Melita Zorec, direktorica DSO Vič-Rudnik (enota Bokalce) ter Ana Pleško, soustanoviteljica Simbioze.

Napredek v razvoju IKT po eni strani prinaša veliko koristi na vseh področjih, vendar pa za starejše pomeni velik izziv; prepad med digitalno pismenimi ter nepismenimi se povečuje, kar veča tudi socialno izključenost in poglablja medgeneracijski prepad.

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije je tako neizogibni sopotnik sodobnega načina življenja pri izobraževanju, v poklicnem delovanju, tretjem življenjskem obdobju, pri preživljanju prostega časa in v bodoče tudi pri bivanju pametnih mest v družbi interneta stvari. V pametni prihodnosti zagotovo ne smemo pozabiti na digitalne veščine starejših, saj jim bodo zagotavljale dostop do informacij in višjo kakovost življenja.

Veselimo se, da lahko skupaj gradimo vključujočo družbo, ki povezuje vse generacije in naslavljamo izzive, ki so pomembni za vsakega izmed nas.  

Sorodne objave

22. Festival za tretje življenjsko obdobje konec septembra v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom v Ljubljano od 27. do 29. septembra prihaja že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), največji...

TRETJA KARIERA 2023/2024 – OKTOBER 2023

Jesen je v polnem razmahu in pri Simbiozi smo polni energije in novih idej. Z veseljem vam sporočamo, da je...

V SEPTEMBRU ZAČENJAMO NOVO SEZONO TRETJA KARIERA 2023/2024

Poletje se počasi poslavlja, pri Simbiozi pa že pridno kujemo načrte za novo sezono. Z veseljem vam sporočamo, da je...

Postani Simbioza prostovoljec

Iščeš zanimivo prostovoljsko izkušnjo z dodano vrednostjo medgeneracijskega sodelovanja? Te navdušuje moderna tehnologija in obvladaš osnovne digitalne veščine? Potem je...