Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Otvoritev Simbioza Mobiln@ – potujoča učilnica

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Otvoritev Simbioza Mobiln@ – potujoča učilnica

Danes je za ekipo Simbioze velik dan, kjer bomo zagotovo stopili korak bližje k uresničevanju cilja, da skupaj povečamo digitalno pismenost starejših v vseh krajih po Sloveniji.

V Domu starejših občanov Vič-Rudnik (enota Bokalce) bo danes ob 13:30 uri potekala otvoritev naše potujoče učilnice – Simbioza Mobiln@, na kateri bo z nami ta dragocen trenutek delil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ter ostali gostje Mark Boris Andrijanič, minister za digitalno preobrazbo, mag. Metka Svetlin, vodja marketinga Google Adriatic, mag. Melita Zorec, direktorica DSO Vič-Rudnik (enota Bokalce) ter Ana Pleško, soustanoviteljica Simbioze.

Napredek v razvoju IKT po eni strani prinaša veliko koristi na vseh področjih, vendar pa za starejše pomeni velik izziv; prepad med digitalno pismenimi ter nepismenimi se povečuje, kar veča tudi socialno izključenost in poglablja medgeneracijski prepad.

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije je tako neizogibni sopotnik sodobnega načina življenja pri izobraževanju, v poklicnem delovanju, tretjem življenjskem obdobju, pri preživljanju prostega časa in v bodoče tudi pri bivanju pametnih mest v družbi interneta stvari. V pametni prihodnosti zagotovo ne smemo pozabiti na digitalne veščine starejših, saj jim bodo zagotavljale dostop do informacij in višjo kakovost življenja.

Veselimo se, da lahko skupaj gradimo vključujočo družbo, ki povezuje vse generacije in naslavljamo izzive, ki so pomembni za vsakega izmed nas.  

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...