Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

POSTANI TRENER/KA IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA GIRLS DO CODE

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > POSTANI TRENER/KA IZOBRAŽEVALNEGA PROGRAMA GIRLS DO CODE

Se tudi ti strinjaš z nami, da je potrebno povečati zanimanje deklet za tehnologijo in druge STEM poklice, dvigniti nivo digitalne pismenosti med njimi in posledično zmanjšati razlike med spoloma na delovnih mestih v IKT sektorju ter ovreči predsodke o ženskah na STEM področju. Odlično! Potem si ravno ti, tista oseba, ki jo potrebujemo v našem partnerskem projektu GIRLS DO CODE.

KAJ JE PROJEKT GIRLS DO CODE

Dekletom starim 10. in 11. let želimo ponuditi možnost brezplačnega strukturiranega učenja osnov programiranja in logičnega razmišljanja. Dekleta bomo učili programiranja, kjer bodo pridobila osnovna znanja programskih konceptov kot so algoritem, zanka, dogodek, pogojnik, funkcija itd. Vsak novo osvojeni koncept bodo utrdila s pomočjo vizualnih orodij. V okviru izobraževalnega programa jih bomo seznanili tudi s sestavnimi deli računalnika ter poučili o digitalnem odtisu in varnosti na spletu (objava osebnih podatkov, slik, zavarovanje z gesli itd.).

KJE IN KDAJ

Po Sloveniji (30 izbranih lokacij), šolsko leto 2020/2021.

ZA KOGA

Za 300 deklic v starih 10. in 11. let iz vse Slovenije.

IN KOGA IŠČEMO

Za izvedbo 22-urnega izobraževalnega programa učenja programiranja, vabimo v naše vrste visoko motivirane osebe, ki bi se želele usposobiti za certificirane trenerje oziroma trenerke programa GIRLS DO CODE.

Iščemo osebe, ki jih v prvi vrsti veseli delo z otroci (pri izbiri bodo imeli prednost pedagogi oziroma kandidati z izkušnjami z učenjem in delom s šolskih otroci). Za vključitev v program je zahtevano tudi osnovno znanje za delo z računalnikom (razumevanje in učinkovita uporaba računalniške opreme), osnovna uporaba računalnika pri pisanju, oblikovanju in shranjevanju dokumentov, osnovna uporaba spletnega brskalnika in priklop računalnika na spletno omrežje. Znanje osnov programiranja in programske logike je prednost, ni pa zahteva. Učenje se izvaja po učnem načrtu in se osnove programiranja lahko priučimo preko učnega načrta. Predvsem pa je pomembna želja po pedagoški predaji znanja in izkušenj do otrok in mladostnikov na njim prilagojen način.

Če se želiš tudi ti preizkusiti kot trener/ka, imaš sedaj odlično priložnost za vključitev v brezplačno usposabljanje.

Usposabljanje bo potekalo:

  • v soboto, 17. 10. 2020, med 10.00 in 17.30. uro – TEORETIČNI DEL (usposabljanja se lahko udeležiš na daljavo ali pa v živo v Simbioza BTC City Lab-u, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana)
  • v petek, 6. 11. 2020, med 16.30 in 19.30 uro – PRAKTIČNI DEL IN CERTIFICIRANJE (Simbioza BTC City Lab, Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana – obvezna udeležba v živo!)

Po uspešno zaključenem usposabljanju boš prejel/a tudi certifikat Microsoft Inovative Teacher. Kot certificiran trener/ka boš na izbranih lokacijah pod našim mentorstvom in učnim načrtom izvajal/a izobraževanja za deklice tekom šolskega leta 2020/2021. Program predvideva 11 srečanj, v trajanju po 2 šolski uri ali 22 srečanj po 1 šolsko uro. Predvideno je, da se program izvaja v živo. Po potrebi pa se lahko izvedba prilagodi in izvede tudi na daljavo. Program vključuje tudi izvedbo zunanjega dogodka – obisk podjetja v lokalnem okolju in zaključni dogodek, kjer bodo deklice predstavile projekte svojim staršem, vrstnikom in ostali zainteresirani javnosti. Za izvedbo izobraževalnega programa na eni od lokacij (22 pedagoških ur) pa prejmeš še povračilo stroškov v višini 250 EUR, delo namreč poteka na prostovoljni ravni.

Prepričani smo, da bo tvoja odločitev, da se nam v projektu pridružiš, pomagala tudi tebi na tvoji karierni poti, saj boš poleg tega, da boš POSTAL/A CERTIFICIRANI TRENER OZIROMA TRENERKA, pridobil/a bogate izkušnje kot predavatelj/ica ter ob tem hkrati krepil/a in razvijal/a tudi tvoje digitalne in socialne kompetence.

Prijave sprejemamo najkasneje do petka, 9. oktobra 2020 na povezavi TUKAJ.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na info@simbioza.eu in telefonu 040-336-311.

 

ZATOREJ NE ODLAŠAJ, STOPI V STIK Z NAMI IN SKUPAJ DOKAŽIMO, DA

GIRLS DO CODE

 

Pobudniki in organizator projekta: Simbioza Genesis, socialno podjetje, Digital School d.o.o.

Sodelujoči: Izbrane osnovne šole po Sloveniji.

Projekt financira in podpira: Celtra d.o.o.

 

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...