Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

ZAČENJA SE SIMBIOZA TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > ZAČENJA SE SIMBIOZA TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA

Kampanja, ki že petindvajseto leto zapored poteka pod okriljem Andragoškega centra Slovenije in v kateri sodeluje na stotine različnih slovenskih organizacij, ki skozi kampanjo organizirajo predstavitvene, izobraževalne, informativno-svetovalne, družabne, kulturne in druge prireditve, letos poteka od 4. septembra do 8. oktobra. Mi se kampanji v tem tednu pridružujemo v okviru projekta, ki ga je pripravila SLOGA – platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč.

V okviru projekta bomo skladno z našimi poslanstvom in enim izmed naših osnovnih ciljev – dvig digitalne pismenosti med starejšimi ter spodbujanje vseživljenjskega učenja na vsakodnevni ravni in v vsakodnevnih aktivnostih starejših – v tednu med 21. in 25. septembrom 2020 v okviru programa Tretja kariera izvedli niz naših rednih delavnic, na katerih pa bomo ob učenju različnih digitalnih veščin, naše obiskovalce ozaveščali o pomenu vseživljenjskega in globalnega učenja ter globalnih ciljih trajnostnega razvoja. In to na prav poseben način!

V času trajanja Simbioza Tedna vseživljenjskega učenja bomo namreč nekatere naše redne module vsebinsko prilagodili glede na izpostavljene tematike. Poleg uvodnega predavanja bo tako učenje različnih digitalnih veščin potekalo na relevantnih spletnih straneh in družabnih omrežjih glavnih protagonistov projekta, na katerih se bodo naši udeleženci neposredno seznanili z relevantnimi vsebinami. Skozi sam proces IKT učenja pa bomo med udeleženci vzpodbujali tudi aktivno diskusijo in odprt dialog na osrednje agende.

Seveda vabimo tudi vas, da se nam v Simbioza Tednu vseživljenjskega učenja pridružite tudi vi! Vzemite si čas in pobrskajte po straneh www.sloga-platform.orgwww.globalni-cilji.sihttps://tvu25.acs.si/ www.tuditi.si in www.bridge47.org.

Prepričani smo, da boste izvedeli marsikaj novega, zanimivega in koristnega.

Saj veste,

VSE ŽIVLJENJE SE UČIMO!

Ekipa Simbioza

Projekt Bridge 47 sooblikuje in izvaja 15 evropskih in globalnih organizacij civilne družbe, med njimi je tudi platforma SLOGA. Namen projekta je mobilizacija civilne družbe, da s pomočjo globalnega učenja prispeva k pravičnosti in izkoreninjenju revščine po svetu. Projekt Bridge 47 sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...