Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA DOBILA STATUS V JAVNEM INTERESU NA PODROČJU INFORMACIJSKE DRUŽBE

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA DOBILA STATUS V JAVNEM INTERESU NA PODROČJU INFORMACIJSKE DRUŽBE

Na Ministrstvo za javno upravo smo posredovali vlogo za pridobitev omenjenega statusa in Ministrstvo za javno upravo je po pregledu vloge ugotovil, da pogoje za pridobitev izpolnjujemo. Status je bil podeljen, ker Simbioza izkazuje pomembnejše dosežke v javnem interesu na področju informacijske družbe (informacijsko-komunikacijskih tehnologij, digitalizacije) in redno izvaja in vlaga v razvoj informacijske družbe že vse od njenega začetka. Vse od vprašanja »Žiga, kaj je to www«, ki je sprožilo pravo digitalno revolucijo med starejšimi v Sloveniji, je Simbioza predana digitalni družbi prihodnosti, ki mora biti vključujoča za vse državljane.

V devetih letih delovanja smo preko medgeneracijskega sodelovanja povezali več kot 100.000 ljudi, ki jih povezujemo preko vseslovenskih akcij računalniškega opismenjevanja  (tudi na področju gibanja), ki vsako leto preko medgeneracijskega sodelovanja povežejo več tisoč mladih in starejših, preko projekta Simbioza Šola– mreže več kot 140 osnovnih in srednjih šol, ki s svojimi učenci prostovoljci brezplačno ponudijo računalniške delavnice za starejše, v okviru Simbioza Digitalne Akademije, kjer skrbimo za pridobivanje digitalnih kompetenc od tistih najmlajših (5 let navzgor) pa do tistih najstarejših (naš najstarejši udeleženec je štel 99 let, kar res dokazuje, da se vse življenje učimo), Simbioza BTC City Lab, ki je prvo inovativno stičišče za starejše in kjer lahko starejši brezplačno preskusijo oz. testirajo različne produkte in storitve in nudimo celoletni program in aktivnosti, ki so namenjene izboljšanju digitalnih kompetenc starejših in preko našega novega projekta- Simbioza Skupnost, v katero združujemo najrazličnejše organizacije in zavode- osnovne, srednje šole, vrtce, knjižnice, domove za starejše občane, zdravstvene domove in ostale organizacije, ki nam pomagajo in sodelujejo pri promociji in izvajanju aktivnosti na področju medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva, vseživljenjskega učenja, informacijsko komunikacijskih tehnologij in tako prispevajo k vključujoči družbi.

Ministrstvo za javno upravo je torej med drugim prepoznalo naše skupne pomembnejše dosežke delovanja ter naše redno prizadevanje za izvajanje aktivnosti za uresničevanje namena in ciljev, ki so v javnem interesu. Naše osnovno poslanstvo bo še naprej ustvarjati digitalni napredek slovenske družbe kot celote. V prizadevanju za krepitev slovenske digitalne družbe, ustvarjanju kariernih in osebnih priložnosti e-veščin mlajših generacij ter skrb, da bodo starejši ostali v koraku s časom moderne tehnologije, verjamemo, da je lepša prihodnost v sodelovanju in povezovanju. Najbogatejši dialog prihodnosti je medgeneracijsko sodelovanje, in v prepričanju, da ima vsak posameznik pravico do digitalne pismenosti, bo Simbioza še naprej nadaljevala s poslanstvom vseživljenjskega učenja in aktivnega staranja prek sodelovanja generacij. Veselimo se nadaljnjega delovanja in verjamemo, da bomo pridobljeni status na področju informacijske družbe še naprej uspešno upravičevali.

Naj to priložnost izkoristimo še za en velik HVALA vsem, ki skupaj z nami pišete to zgodbo in z nami spreminjate svet na boljše! 

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.