Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Informacijske tehnologije za starejše (ICT4E) > Program Tretje kariere v maju 2021

Za mesec maj smo za vas pripravili pester program delavnic. Nekaj njih je takih, ki jih že dobro poznate in se jih vsakič znova radi udeležujete in tako nadgrajujete in utrjujete znanje o informacijsko komunikacijski tehnologiji. Navdušenje ni samo na vaši strani, temveč tudi na naši, ker ste tako vedoželjni in aktivni.

Prijavite se lahko tukaj tako, da označite datum in delavnico, na katero se prijavljate. 
Zaradi zanimanja ohranjamo termine ob PONEDELJKIH z OBNOVITVENIMI DELAVNICAMI PAMETNI TELEFON.

Delavnice so v maju na programu kar 5 x in sicer: 3., 10., 17., 24. in 31. maja med 9:30 in 11:00 uro.

Dva PONEDELJKA smo v urnik za zamudnike in nove zainteresirane umestili našo delavnico APLIKACIJE IN ORODJA NA PAMETNEM TELEFONU (PRIMER MAGDA).

Pridružite se lahko 3. in 17. maja med 11:30 in 13:00 uro.

Ob TORKIH, 4., 11., 18. in 25. maja se bomo družili in učili v dveh terminih:

● V jutranjem terminu med 9.30 in 11.00 uro bo na sporedu uspešnica iz aprila – YOUTUBE in APLIKACIJA QUIK, ki vam bom pomagala pri ustvarjanju videoposnetkov.
● V terminu od 11:30 dalje, po 2 oz. 3 šolske ure bodo na voljo delavnice za pametni telefon, ki so prirejene po programu ICT4E – osnove informacijsko komunikacijske tehnologije za starejše. Le-te bodo na voljo vsem tistim, ki jih zaradi številčne omejenosti, ki bo potekala 7 četrtkov, nismo mogli sprejeti v skupino. Na delavnicah se bodo obravnavale vsebine komunikacijskih orodij in oblačnih storitev (GMAIL, SKYPE, GOOGLE DRIVE). Zadnja torkova majska delavnica pa bo namenjena pregledu nakupovanja/prodaje v spletni trgovini BOLHA.

Ob PETKIH, 7., 14., 21. in 28. maja imamo za vas ponovno razpisane delavnice v dveh terminih:

MISELNE IGRE za urjenje možganov in krepitev kognitivnih sposobnosti, ki bodo poživile in ohranjale v kondiciji naše živčne celice. Delavnice bodo potekale v terminu med 9:30 in 11:00 uro.

● V terminu od 11:30 dalje, po 2 oz. 3 šolske ure bodo potekale delavnice za pametni telefon: OBLAČNE STORITVE IN PISARNIŠKI PRIPOMOČKI, SLAVNI TRIO (VIBER, MESSENGER IN WHATSAPP), GOOGLE ZEMLJA, OBNOVITVENI TEČAJ O OBLAČNIH STORITVAH.

NOVOSTI V MAJU

V PONEDELJEK, 10. maja med 11:30 in 13:00 uro bomo predstavili delavnico »MALE« DNEVNO UPORABNE APLIKACIJE (npr. Travana, Toshl, Navade,…).

Ob SREDAH, 5., 12., 19. in 26. maja

  1. Med 9:30 in 11:00 uro vas bomo razveselili z delavnico OSTANIMO FIT, s katero bomo poskrbeli za svoje psihofizično zdravje, krepili koordinacijo, moč in stabilnost.
  2. Med 12:00 in 13:30 uro pa smo pripravili SOCIALNE IGRE, kjer bomo z igrami spodbujali sodelovanje ter ohranjali in izboljševali socialne in kognitivne procese.

Ob ČETRTKIH, 6., 13., 20. in 27. maja med 11:30 in 13:00 imamo za vas delavnico OKOLJE IN JAZ, kjer bomo preko različnih tedenskih aktivnosti skrbeli za spoznavanje, širjenje socialne mreže, izmenjavo izkušenj in pogledov na dogajanje okoli nas.

Celotni program delavnic si lahko ogledate na spletni strani v zavihku DOGODKI, kjer se lahko tudi prijavite s klikom tukaj tako, da označite datum in delavnico, na katero se prijavljate. 

Tisti, ki že uporabljate aplikacijo Magda se lahko na dogodke prijavite neposredno preko aplikacije. Seveda prijave sprejemamo tudi preko elektronske pošte lab@simbioza.eu ter na telefonsko številko 040 778 475.

Žal situacija glede druženja v živo še vedno ni taka kot si vsi že močno želimo, vendar ostajamo z vami na daljavo. Zdaj ste v druženju preko računalnika in Google Meeta postali že pravi mojstri, torej do nadaljnjega tako tudi nadaljujemo. Dan pred samo delavnico boste še naprej preko elektronske pošte prejeli povezavo do delavnice in vsa ostala potrebna navodila.

Program se izvaja v okviru projekta Simbioza BTC City Lab.

Veselimo se učenja in druženja z vami!

Sorodne objave

Simbiozinih 10 – foto utrinki

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...
Ekipa Simbioze

Izjava za javnost: Štiristo podpornikov medgeneracijskega sodelovanja se je poklonilo 10. jubileju Simbioze

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...

Peti GIBALNI PAKET: ZAKLJUČEK MESECA GIBAnja! 

Dragi vsi naši GIBAlci in GIBAlke, Z velikim veseljem vam predstavljamo peti in obenem zadnji GIBALNI PAKET. Vsak teden v...

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...