Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Girls Do Code > EXCEL VELJA ZA NAJBOLJ RAZŠIRJENO ORODJE ZA UPRAVLJANJE PODATKOV NA SVETU

 

 

 

 

V Simbiozi so ravno delavnice Excela, ki jih izvajamo v okviru trajnostnega projekta Simbioza Digitalna Akademija tiste, za katere je največ zanimanja. Več o delavnicah in program, ki poteka v maju in juniju si lahko ogledate tukaj.

Zakaj pa je ravno Excel ta, ki ga večina organizacij danes uporablja in je znanje le-tega marsikje pogoj za delovno mesto?

Ne samo, da ima Excel izjemne zmogljivosti obdelovanja podatkov, svojim uporabnikom omogoča tudi:

  1. Postavitev podatkov – Excel temelji na poglobljenem vpogledu v vse vaše podatke bodisi številčne ali besedilne. S pomočjo preglednic ali delovnega zvezka v Excelu lahko prenašate informacije in podatke iz različnih datotek in lokacij na eno mesto, kjer jih nato analizirate.
  2. Enostavno (pre)oblikovanje in premeščanje podatkov – Enostavno lahko oblikujete preglednice v različne barve, oblike in izpostavite tisto, kar je bolj oziroma manj pomembno. Poleg tega pa omogoča vrsto barvnih shem za hitre analize podatkov.
  3. Obdelovanje podatkov z grafi in diagrami – Na podlagi vnesenih podatkov vam omogoča, da boste lahko podatke predstaviti v različnih oblikah, ki bodo najbolj primerni za vaš primer.
  4. Analiza trendov in vzorcev na velikih količinah podatkov – V Excelu je na voljo, kar milijon vrstic in 16.000 stolpcev.
  5. Pogojno oblikovanje – Vam omogoča, da celice v Excelu oblikujete glede na vsebovane informacije. Primer: Izbrane številke pod 1000 označite z rdečo barvo, nad 1000 pa z modro.
  6. Skupna raba podatkov in povezovanje – Omogoča skupno rabo, kar pomeni, da lahko vi in ostali člani projekta kadarkoli dostopate do željene datoteke. Poleg tega pa hkrati lahko oblikujete isti dokument.

To so zgolj osnovni razlogi in prednosti, ki vam jih prinese znanje Excela bodisi za osebno rabo ali pa za poslovno rabo. Njegova uporaba je prisotna na vseh področjih poslovanja od nabave, prodaje, vodenja ter zlasti na področju informacijskih sistemov, kjer brez njega ne morete opravljati dela.

Zdaj, ko veste, kakšne prednosti vam prinaša Excel ne odlašajte več in se prijavite tukaj na delavnice, ki jih za vse iskalce zaposlitve nudimo popolnoma brezplačno.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...