Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA MED FINALISTI NAGRADE ERSTE SKLADA ZA DRUŽBENA VKLJUČEVANJA

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA MED FINALISTI NAGRADE ERSTE SKLADA ZA DRUŽBENA VKLJUČEVANJA

Projekt Simbioza se je med 1988 prijavljenimi projekti uvrstil med 136 finalistov Nagrade ERSTE Sklada za družbena vključevanja! Podelitev nagrad bo 29. junija 2013.

Nagrada ERSTE Sklada za družbena vključevanja (Erste Foundation Award for Social Integration) se vsaki dve leti podeljuje izjemnim, kakovostnim, inovativnim in trajnim družbenim projektom iz območja osrednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope. Namen nagrade je promocija vključevanja in dostojanstvene ter pravičnejše družbe, v kateri ni nihče zapostavljen. ERSTE Sklad nagrajene projekte podpira z denarjem, medijsko prepoznavnostjo, vključevanjem v lokalna in mednarodna omrežja in priložnostjo za nadaljnji organizacijski razvoj.

Neprofitne organizacije iz kar 13 držav: Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Češke, Madžarske, Kosova, Makedonije, Črne Gore, Moldavije, Rumunije, Srbije, Slovaške in Slovenije, so prijave svojih projektov s področja družbenega vključevanja lahko oddale do 11. novembra 2013. Med 1988 prispelimi prijavami jih je 1845 ustrezalo razpisnim pogojem. Prijave so nato pregledali strokovnjaki iz zgoraj naštetih držav, ki poznajo razmere nevladnega sektorja v svoji državi, v nadaljnje potegovanje za nagrado pa so uvrstili najboljših 7 % prijavljenih projektov iz vsake države. Vse organizacije v ožjem izboru so bile deležne obiska člana ekipe strokovnjakov, kar je končno pripeljalo do 136 finalistov Nagrada ERSTE Sklada za družbena vključevanja, med katerimi je tudi projekt Zavoda Ypsilon, Simbioza.

Finaliste je nato v obravnavo dobila 16-članska žirija, sestavljena iz po enega predstavnika vsake države in še treh strokovnjakov. Nagradni sklad, ki zajema kar 610.000,00 € bo porazdeljen med 30 najboljših projektov in še 3 posebne nagrade.

Komu se je žirija odločila podeliti nagrade ERSTE Sklada za družbena vključevanja bomo izvedeli 27. junija 2013 ob 19.00, ko bo na Dunaju potekala slavnostna podelitev nagrad.

O dogajanju na Dunaju vas bomo obveščali tukaj na naši spletni stranina naši Facebook strani www.facebook.com/Simbioza.eu in na omrežju Twitter, kjer nas najdete pod imenom @Simbioza_eu.

Več o sami Nagradi ERSTE Sklada za družbena vključevanja pa si lahko preberete tukaj.

Sorodne objave

Program Tretja kariera čaka na vaše prijave: April 2023

MAREC se zaključuje in počasi vstopamo v nov mesec – APRIL. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki...

Pa jo imamo! Prva številka e-revije Simbioznik vam je na voljo!

Prvič po desetih letih obujamo Simbioznik, e-revijo Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje. Z novo podobo, zanimivimi...

Začenjajo se tedni digitalnih veščin: All Digital Weeks 2023

S ponosom naznanjamo, da smo tudi letos v Simbioza Genesis, socialno podjetje, nacionalni partner kampanje Tedni digitalnih veščin 2023 (All...

Informativno srečanje v okviru Green Digital Skills certificiranega programa

Simbioza v sodelovanju z Akademijo INCO vabi zainteresirane na informativno srečanje o programu za pridobivanje certifikata Green Digital Skills, ki...

Oddajte svoj komentar