Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA MED FINALISTI NAGRADE ERSTE SKLADA ZA DRUŽBENA VKLJUČEVANJA

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA MED FINALISTI NAGRADE ERSTE SKLADA ZA DRUŽBENA VKLJUČEVANJA

Projekt Simbioza se je med 1988 prijavljenimi projekti uvrstil med 136 finalistov Nagrade ERSTE Sklada za družbena vključevanja! Podelitev nagrad bo 29. junija 2013.

Nagrada ERSTE Sklada za družbena vključevanja (Erste Foundation Award for Social Integration) se vsaki dve leti podeljuje izjemnim, kakovostnim, inovativnim in trajnim družbenim projektom iz območja osrednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope. Namen nagrade je promocija vključevanja in dostojanstvene ter pravičnejše družbe, v kateri ni nihče zapostavljen. ERSTE Sklad nagrajene projekte podpira z denarjem, medijsko prepoznavnostjo, vključevanjem v lokalna in mednarodna omrežja in priložnostjo za nadaljnji organizacijski razvoj.

Neprofitne organizacije iz kar 13 držav: Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Češke, Madžarske, Kosova, Makedonije, Črne Gore, Moldavije, Rumunije, Srbije, Slovaške in Slovenije, so prijave svojih projektov s področja družbenega vključevanja lahko oddale do 11. novembra 2013. Med 1988 prispelimi prijavami jih je 1845 ustrezalo razpisnim pogojem. Prijave so nato pregledali strokovnjaki iz zgoraj naštetih držav, ki poznajo razmere nevladnega sektorja v svoji državi, v nadaljnje potegovanje za nagrado pa so uvrstili najboljših 7 % prijavljenih projektov iz vsake države. Vse organizacije v ožjem izboru so bile deležne obiska člana ekipe strokovnjakov, kar je končno pripeljalo do 136 finalistov Nagrada ERSTE Sklada za družbena vključevanja, med katerimi je tudi projekt Zavoda Ypsilon, Simbioza.

Finaliste je nato v obravnavo dobila 16-članska žirija, sestavljena iz po enega predstavnika vsake države in še treh strokovnjakov. Nagradni sklad, ki zajema kar 610.000,00 € bo porazdeljen med 30 najboljših projektov in še 3 posebne nagrade.

Komu se je žirija odločila podeliti nagrade ERSTE Sklada za družbena vključevanja bomo izvedeli 27. junija 2013 ob 19.00, ko bo na Dunaju potekala slavnostna podelitev nagrad.

O dogajanju na Dunaju vas bomo obveščali tukaj na naši spletni stranina naši Facebook strani www.facebook.com/Simbioza.eu in na omrežju Twitter, kjer nas najdete pod imenom @Simbioza_eu.

Več o sami Nagradi ERSTE Sklada za družbena vključevanja pa si lahko preberete tukaj.

Sorodne objave

TRETJA KARIERA ODHAJA NA POČITNICE

Danes je uradno zadnji dan programa Tretja kariera v sezoni 2021/2022 in se ob tej priložnosti želimo vsakemu od vas...

PREDPOČITNIŠKI PROGRAM TRETJA KARIERA JUNIJ 2022

Obveščamo vas, da je na naši spletni strani med Dogodki že objavljen nov urnik delavnic v juniju, s katerim zaključujemo...

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem...

SPOZNAJTE PREDNOSTI E-BANČNIŠTVA

Če se še niste udeležili naše delavnice na temo spoznavanja prednosti E-bančništva imate v maju ponovno priložnost, da se udeležite...

Oddajte svoj komentar