Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA OBELEŽUJE EVROPSKI DAN OSEBNIH PODATKOV IN OZAVEŠČA

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA OBELEŽUJE EVROPSKI DAN OSEBNIH PODATKOV IN OZAVEŠČA

Danes, dne 28.1.2017 obeležujemo evropski dan varstva osebnih podatkov. Pred točno desetimi leti, leta 2007, smo ga v Evropi prvič zaznamovali, potem ko je Svet Evrope, ob podpori Evropske komisije, razglasil 28. januar za dan varstva osebnih podatkov.

Danes obeležujemo evropski dan varstva osebnih podatkov. Pred točno desetimi leti, leta 2007, smo ga v Evropi prvič zaznamovali, potem ko je Svet Evrope, ob podpori Evropske komisije, razglasil 28. januar za dan varstva osebnih podatkov.

Tekom let se je nato opozarjalo na različne dejavnike, ki vplivajo na varstvo osebnih podatkov, govorilo in opozarjalo se je o zasebnosti na delovnem mestu, dronih ter z njimi povezanih oblikah nadzora, varni rabi pametnih mobilnih naprav, vprašanju razmerja med zasebnostjo in varnostjo, posebna pozornost pa se je posvečala tudi starejšim in svetovanju o varovanju svoje zasebnosti.

Pomen tega posebnega dne je ozaveščanje in spodbujanje zasebnosti  ter varstva podatkov. Starejši se pogosto ne zavedajo kako hitro lahko postanejo tarča kraje osebnih podatkov, zato pri Simbiozi poseben poudarek dajemo prav temu.

V »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru«, izvajamo brezplačne delavnice za starejše od 55 let plus, jih opozarjamo na varnost osebnih podatkovvse dni v letu. Moramo se namreč zavedati, da smo danes, ob vsej dosegljivi tehnologiji, še prehitro lahko tarča prav vsi – ne glede na starost. Pomembno pa je opozoriti, da se starostniki počasneje navajajo na sodobne tehnologije in njihovo uporabo, zato so tudi bolj ranljivi. Potrebno je biti pozoren komu in kaj posredujemo ter kje imamo shranjene svojeosebne dokumente in podatke. Še posebej previdni pa moramo biti na svetovnem spletu, saj ne vemo kdo nam »trka« na drugi strani, zato tako kot v realnem svetu, tudi na medmrežju ne odpirajmo vrat neznancem in si privarčujmo kakšno odvečno skrb.

Sorodne objave

TRETJA KARIERA ODHAJA NA POČITNICE

Danes je uradno zadnji dan programa Tretja kariera v sezoni 2021/2022 in se ob tej priložnosti želimo vsakemu od vas...

PREDPOČITNIŠKI PROGRAM TRETJA KARIERA JUNIJ 2022

Obveščamo vas, da je na naši spletni strani med Dogodki že objavljen nov urnik delavnic v juniju, s katerim zaključujemo...

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem...

SPOZNAJTE PREDNOSTI E-BANČNIŠTVA

Če se še niste udeležili naše delavnice na temo spoznavanja prednosti E-bančništva imate v maju ponovno priložnost, da se udeležite...

Oddajte svoj komentar