Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA OBELEŽUJE EVROPSKI DAN OSEBNIH PODATKOV IN OZAVEŠČA

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA OBELEŽUJE EVROPSKI DAN OSEBNIH PODATKOV IN OZAVEŠČA

Danes, dne 28.1.2017 obeležujemo evropski dan varstva osebnih podatkov. Pred točno desetimi leti, leta 2007, smo ga v Evropi prvič zaznamovali, potem ko je Svet Evrope, ob podpori Evropske komisije, razglasil 28. januar za dan varstva osebnih podatkov.

Danes obeležujemo evropski dan varstva osebnih podatkov. Pred točno desetimi leti, leta 2007, smo ga v Evropi prvič zaznamovali, potem ko je Svet Evrope, ob podpori Evropske komisije, razglasil 28. januar za dan varstva osebnih podatkov.

Tekom let se je nato opozarjalo na različne dejavnike, ki vplivajo na varstvo osebnih podatkov, govorilo in opozarjalo se je o zasebnosti na delovnem mestu, dronih ter z njimi povezanih oblikah nadzora, varni rabi pametnih mobilnih naprav, vprašanju razmerja med zasebnostjo in varnostjo, posebna pozornost pa se je posvečala tudi starejšim in svetovanju o varovanju svoje zasebnosti.

Pomen tega posebnega dne je ozaveščanje in spodbujanje zasebnosti  ter varstva podatkov. Starejši se pogosto ne zavedajo kako hitro lahko postanejo tarča kraje osebnih podatkov, zato pri Simbiozi poseben poudarek dajemo prav temu.

V »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru«, izvajamo brezplačne delavnice za starejše od 55 let plus, jih opozarjamo na varnost osebnih podatkovvse dni v letu. Moramo se namreč zavedati, da smo danes, ob vsej dosegljivi tehnologiji, še prehitro lahko tarča prav vsi – ne glede na starost. Pomembno pa je opozoriti, da se starostniki počasneje navajajo na sodobne tehnologije in njihovo uporabo, zato so tudi bolj ranljivi. Potrebno je biti pozoren komu in kaj posredujemo ter kje imamo shranjene svojeosebne dokumente in podatke. Še posebej previdni pa moramo biti na svetovnem spletu, saj ne vemo kdo nam »trka« na drugi strani, zato tako kot v realnem svetu, tudi na medmrežju ne odpirajmo vrat neznancem in si privarčujmo kakšno odvečno skrb.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar