Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA OBELEŽUJE EVROPSKI DAN OSEBNIH PODATKOV IN OZAVEŠČA

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA OBELEŽUJE EVROPSKI DAN OSEBNIH PODATKOV IN OZAVEŠČA

Danes, dne 28.1.2017 obeležujemo evropski dan varstva osebnih podatkov. Pred točno desetimi leti, leta 2007, smo ga v Evropi prvič zaznamovali, potem ko je Svet Evrope, ob podpori Evropske komisije, razglasil 28. januar za dan varstva osebnih podatkov.

Danes obeležujemo evropski dan varstva osebnih podatkov. Pred točno desetimi leti, leta 2007, smo ga v Evropi prvič zaznamovali, potem ko je Svet Evrope, ob podpori Evropske komisije, razglasil 28. januar za dan varstva osebnih podatkov.

Tekom let se je nato opozarjalo na različne dejavnike, ki vplivajo na varstvo osebnih podatkov, govorilo in opozarjalo se je o zasebnosti na delovnem mestu, dronih ter z njimi povezanih oblikah nadzora, varni rabi pametnih mobilnih naprav, vprašanju razmerja med zasebnostjo in varnostjo, posebna pozornost pa se je posvečala tudi starejšim in svetovanju o varovanju svoje zasebnosti.

Pomen tega posebnega dne je ozaveščanje in spodbujanje zasebnosti  ter varstva podatkov. Starejši se pogosto ne zavedajo kako hitro lahko postanejo tarča kraje osebnih podatkov, zato pri Simbiozi poseben poudarek dajemo prav temu.

V »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru«, izvajamo brezplačne delavnice za starejše od 55 let plus, jih opozarjamo na varnost osebnih podatkovvse dni v letu. Moramo se namreč zavedati, da smo danes, ob vsej dosegljivi tehnologiji, še prehitro lahko tarča prav vsi – ne glede na starost. Pomembno pa je opozoriti, da se starostniki počasneje navajajo na sodobne tehnologije in njihovo uporabo, zato so tudi bolj ranljivi. Potrebno je biti pozoren komu in kaj posredujemo ter kje imamo shranjene svojeosebne dokumente in podatke. Še posebej previdni pa moramo biti na svetovnem spletu, saj ne vemo kdo nam »trka« na drugi strani, zato tako kot v realnem svetu, tudi na medmrežju ne odpirajmo vrat neznancem in si privarčujmo kakšno odvečno skrb.

Sorodne objave

Že berete digitalno?

Se odpravljate na izlet z avtom, avtobusom ali vlakom? Je pred vami dolga pot in se bojite, da se boste...

Podaljšan rok za prijavo na nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu«

Ministrstvo za digitalno preobrazbo podaljšuje rok za prijavo na nagradni natečaj, na katerem bodo izbrani trije najboljši digitalni izdelki na...

Program Tretja kariera čaka na vaše prijave: April 2023

MAREC se zaključuje in počasi vstopamo v nov mesec – APRIL. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki...

Pa jo imamo! Prva številka e-revije Simbioznik vam je na voljo!

Prvič po desetih letih obujamo Simbioznik, e-revijo Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje. Z novo podobo, zanimivimi...

Oddajte svoj komentar