Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

ZAKAJ JE PAMETNO IMETI CERTIFIKAT E-VEŠČIN V SVOJEM CV-JU?

Nazaj
Simbioza > Novice > Simbioza Digitalna Akademija > ZAKAJ JE PAMETNO IMETI CERTIFIKAT E-VEŠČIN V SVOJEM CV-JU?

V poplavi CV-jev, ki jih dobi vaš potencialni delodajalec je pomembno, da ste pri sestavi le – tega izvirni, konkurenčni, kratki ter jedrnati. Zagotovo se sprašujete na kakšen način svoj CV izboljšati in svoj karierni profil predstaviti čim bolj učinkovito, da vas bo delodajalec z veseljem poklical na prvi intervju. Da pa boste prepričali že na prvi pogled, priporočamo, da v CV vključite tudi certifikat e-veščin. Za vas smo zbrali spodnje razloge, zakaj je pametno imeti certifikat e-veščin v svojem CV-ju.

Boljše možnosti na razgovoru

Še preden pošljete svoj CV in se odzovete na ponudbo za željeno delo, je pomembno, da CV opremite in pripravite na ta način, da bo delodajalca prepričal, da ste ravno vi pravi kader. To ne pomeni, da lahko navedete neresnične podatke – pozor: vaš delodajalec ni neumen in poleg tega, da bo vaše ime preiskal v Googlu, se bo predvsem osredotočil na dodano vrednost vašega življenjepisa. Ker bo pred razgovorom zagotovo prebral CV, bo kvaliteta napisanega vplivala na razgovor, ki ga boste imeli kasneje. Pomembno je zavedanje, da delodajalec išče nekoga, ki lahko s svojimi znanji in veščinami čim več doprinese k podjetju. Dodajanje ustreznih certifikatov vam lahko resnično pomaga izstopati.

Prikaže nabor pomembnih znanj in e-veščin

(Mladi) iskalci dela imajo velikokrat pomisleke, na kakšen način posredovati informacije o svojih znanjih in veščinah. Največkrat že samozavesten nastop na razgovoru za delo in pogovor o lastnih veščinah delodajalcu pove, ali ste konkurenčni za izbrano delovno mesto. S tem ko priložite certifikat e-veščin, pa dodatna vprašanja pravzaprav niso potrebna. To seveda ne pomeni, da vas delodajalec ne bo preizkusil oziroma preveril vaših znanj, ki so razvidna iz certifikatov. Pomeni to, da je nabor pomembnih znanj in e-veščin strnjen v certifikat, za katerega ste se potrudili in to pripomore k večjemu zaupanju delodajalca.

Pokaže vaš strastni značaj

Prizadevanje za neformalno izobrazbo in visoko usposobljenost ne pomaga samo pri oblikovanju pomembnih sklopov spretnosti, kot so e-veščine, pač pa kaže tudi dober znak o vašem značaju. Že samo dejstvo, da ste opravili tečaj oziroma izpit za pridobitev certifikata je velik pokazatelj tega, da ste disciplinirani, zagnani, intelektualno zreli ter z radovednostjo pripravljeni na nova znanja in učenje. Delodajalci želijo videti, da ste se pripravljeni potruditi in to prinaša dodano vrednost vašemu kariernemu profilu. Na takšen način pokažete, da ste strastni do učenja in pridobivanja (novih) veščin. Seveda je pomembno tudi to, da je certifikat relevanten za področje dela na katerega se prijavljate. Za e-veščine pa dandanes velja, da so potrebne na vsakem koraku in v večini delovnih okolij.

Če boste v svoj CV dodali certifikat e-veščin boste imeli zagotovo več možnosti, da vas bo delodajalec povabil na intervju, odražali boste značaj kandidata, ki je strasten in se rad izobražuje; prav tako pa je certifikat le še dodaten dokaz, da stvari obvladate in da vam delodajalec lahko zaupa.

Certifikat za MS Office Specialista lahko pridobite tudi v licenciranem testnem centru na Simbiozi

Z največjim veseljem vam sporočamo, da je Simbioza postala licenciran testni center, kjer lahko testirate svoja znanja Microsoft Office 2013 orodij in pridobite certifikat za specialista. Ko opravite katerikoli Microsoft Office tečaj pri nas, imate možnost pridobiti tudi mednarodno priznani certifikat, ki velja po celem svetu. Preberite si TUKAJ.

.

Za pridobitev naziva Microsoft Office Strokovnjak (Microsoft Office Specialist) je potrebno opraviti vsaj enega izmed modulov (Excel, Word, Outlook, Access, PowerPoint).

Prvo testiranje bo potekalo že konec februarja. Ostanite na tekočem in spremljajte naš program na spletni strani: www.e-simbioza.com.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar