Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA PIHA TRETJO SVEČKO SAMOSTOJNE PODJETNIŠKE POTI!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA PIHA TRETJO SVEČKO SAMOSTOJNE PODJETNIŠKE POTI!

“Strastni ljudje so tisti, ki lahko iz sveta napravijo lepši kraj.” (Steve Jobs)

Danes Simbioza praznuje tri leta svoje samostojne poti in ustanovitve socialnega podjetja. Reševanje družbenih izzivov na podjetniški način je glavna mantra Simbioza vizije, ki pri tem združuje in povezuje vse generacije, civilne organizacije, poslovni svet ter javni sektor. Simbioza je sicer na začetku svoje poti leta 2011 delovala kot projekt, ko smo s prvo akcijo prebudili Slovenijo in povezali več tisoč ljudi – z energijo mlajših in izkušnjami starejših. Hecno, da je bila Simbioza v začetku naivno mišljena kot enkratna vseslovenska akcija, ki opomni prebivalstvo, da so v tehnološko hitro naprednem svetu, starejše generacije, ki temu ne morejo slediti s hitrostjo mladih uporabnikov. Sočasno je Simbioza služila kot živ dokaz, da je z neuničljivo voljo mladih in sodelovanjem družbe kot celote, možno izpeljati projekt, ki je bil takrat v celoti prostovoljski. Nadalje se je izkazalo, da je izziv, ki smo ga nagovarjali, več kot aktualen na dolgi rok – staranje prebivalstva in izpuščene generacije v e-pismenosti. Prav zaradi tega je Simbioza nadaljevala svoje delo kot projekt vse do zgodnjega 2014, ko se je pokazala nuja po samostojni poti.

V tem času so se razvili in odvili mnogi projekti, pobude in akcije. Tekom časa smo na Simbiozi v okviru projekta Simbioza Šola pridobili mrežo že več kot 140. osnovnih in srednjih šol po Sloveniji, s katerimi aktivno medgeneracijsko sodelujemo skozi celo šolsko leto. Prav tako smo vzpostavili in okrepili delovanje prvega medgeneracijskega centra v Ljubljani »Na Triglav spreminjat svet! Simbioza medgeneracijskem centru«, kjer se dnevno srečujemo z našimi tečajniki na različnih dopoldanskih aktivnostih, ob popoldnevih pa v okviru e-Simbioze osvajamo nova e-znanja, ki pripomorejo k lažji vključitvi v delovni proces in večji konkurenčnost na trgu delovne sile. Prav tako vse več sodelujemo na področju izobraževanja zaposlenih s podjetji, ki v nas prepoznajo kvalitetno podana znanja in uporabno vrednost našega drugačnega modela poučevanja – navsezadnje smo ga razvili sami neposredno v praksi. Nepretrgoma organiziramo tudi vseslovenske akcije – poleg e-opismenjevanja smo dodali še medgeneracijski šport prek Simbioza Giba, kjer je v zadnjem letu gibalo več kot 22.000 ljudi.

Ko gledamo prehojeno pot, smo glede na razpoložljiva sredstva skozi leta naredili in zgradili dobesedno nemogoče – a samo zato, ker smo bili gluhi za nespodbudne komentarje in dovzetni za roko sodelovanja več sto deležnikov, ki razumejo, za kaj Simbiozi bije srce.

Vse uspehe Simbioza niza s pomočjo vas – na prvem mestu vsekakor naših številnih prostovoljcev in udeležencev, nato pa seveda partnerjev, sponzorjev, prijateljev in ekipe, ki dnevno dela za boljši jutri. Hvala, da ste z nami in da ste del zgodbe medgeneracijskega sodelovanja in e-opismenjevanja.

Hvala vam, saj je zaradi vseh nas Simbioza svet lepši in boljši! Optimistično gledamo naprej, saj je do polnoletnosti še daleč.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar