Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

ZAKAJ NE BI PLAČALI NEKOMU, DA VAM UREDI DIPLOMSKO ALI MAGISTRSKO NALOGO?

Nazaj
Simbioza > Novice > Izpostavljeni > ZAKAJ NE BI PLAČALI NEKOMU, DA VAM UREDI DIPLOMSKO ALI MAGISTRSKO NALOGO?

Vam je do konca študija ostala samo še diplomska ali magistrska naloga? Se vam ne da, nimate časa ali ne vidite smisla, da bi jo dokončali?

Vem. Pred leti sem bila na istem. Polna izgovorov zakaj ne in bore malo zakaj bi. Temo sem imela prijavljeno že dve leti, ampak ni in ni šlo. Nato so se začele težave v službi in ko sem ugotovila, da me je sram poslati prošnjo in v CV-ju napisati, da še vedno nisem diplomirala, sem vedela, da je to zdaj to. Zdaj ali nikoli. In ta nikoli mi res ni bil všeč. To je bila moja brca in razlog, da sem se lotila dela. Naloga je bila napisana dokaj hitro, potrebovala sem približno dobra dva tedna pravega študijskega dopusta in dokaj hitro sem dobila odgovor mentorja, da je to zelo v redu, naj jo še uredim in oddam.

Takrat sem ugotovila, da se je zabava šele zares začela! »Urediti? Saj je že skoraj urejena!« V redu, priznam, vedela sem, da moram narediti pravo kazalo, ker sem imela le navideznega, ampak se nisem več spomnila, kako se to naredi. Morala sem oštevilčit strani, urediti literaturo po kriterijih fakultete,… Srečo sem imela, da sem sproti pisala vsaj opombe in citate. Z urejanjem sem namreč odlašala do konca. Sestrična me je spomnila, da obstajajo podjetja, ki se ukvarjajo z urejanjem diplomskih nalog in vedela sem, da se je precej mojih znancev obrnila na njih. Ampak jaz nisem želela. Napisala sem celo diplomsko nalogo, dolgo 70 strani in bila sem odločena, da jo bom tudi sama uredila! Začela sem brskati kako  se naredi kazalo, kako najlepše urediti tabele in podobno. Vmes se je Microsoft Office program še malo spremenil in »napredoval«, da smo sodelavke, ki smo takrat zaključevale svoje diplome, skupaj v službi iskale kako se naredi kazalo in uredi določene stvari v programu. Na koncu mi je urejanje diplome vzelo  veliko več časa kot pisanje samo, le zato, ker sem pozabila kje je katero orodje in kako si  z njim lahko pomagam.

Danes, nekaj let pozneje, sem v podobni situaciji… Pišem magistrsko nalogo in že vem, da se bom zopet ukvarjala z istim vprašanjem »Kako jo bom uredila?«. A tokrat ima Simbioza rešitev zame. Simbioza Digitalna Akademija pripravlja sklop delavnic Misija: Zaključna naloga, kjer osvežiš ali se čisto na sveže naučiš uporabnih e-veščin za ureditev diplome oziroma magistrske naloge.

Zakaj bi nekomu plačali za nekaj, kar ste sami že skoraj dokončali? Zakaj si ne bi vzeli tistih nekaj ur in osvežili e-znanje ali se naučili in sami uredili svojo diplomo? Enkratni vložek za vseživljenjsko e-znanje se splača, mar ne?

Torej, se vidimo 23. maja! Več informacij najdete TUKAJ.

Sorodne objave

Že berete digitalno?

Se odpravljate na izlet z avtom, avtobusom ali vlakom? Je pred vami dolga pot in se bojite, da se boste...

Podaljšan rok za prijavo na nagradni natečaj za osnovnošolce »Neresnične informacije na spletu«

Ministrstvo za digitalno preobrazbo podaljšuje rok za prijavo na nagradni natečaj, na katerem bodo izbrani trije najboljši digitalni izdelki na...

Program Tretja kariera čaka na vaše prijave: April 2023

MAREC se zaključuje in počasi vstopamo v nov mesec – APRIL. Med zavihkom dogodki lahko že zasledite vse delavnice, ki...

Pa jo imamo! Prva številka e-revije Simbioznik vam je na voljo!

Prvič po desetih letih obujamo Simbioznik, e-revijo Zavoda za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje. Z novo podobo, zanimivimi...

Oddajte svoj komentar