Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Izpostavljeni > WORDPRESS: WORDPRESS.ORG VS WORDPRESS.COM

Bi radi začeli s pisanjem bloga in potrebujete spletno stran? Se vam zdi postavitev spletne strani prevelik strošek, sami pa je ne znate izdelati? Ste že slišali za platformo WordPress? Platforma, ki se je blogerji v velikem številu poslužujejo je prav WordPress, saj služi lahko tako nezahtevnim kot zahtevnim uporabnikom sistema. Na medmrežju je kar 27 % vseh strani izdelanih prav v WordPress-u. Zakaj torej ne bi bili vidni na spletu tudi vi?

Ali veste, da obstajata dve različici tega sistema?

WordPress.org je brezplačna CMS (sistem za upravljanje vsebin) rešitev WordPress, ki jo lahko prenesemo tudi na svoj računalnik in namestimo na strežnik. Če želimo uporabljati platformo moramo imeti svojo domeno in zakupljeno spletno gostovanje.

Obstaja še WordPress.com, ki bi ji lahko rekli kar »blogerska platforma«, kjer so blogi dostopni na poddomeni. Tudi v tem sistemu imamo možnost uporabe lastne domene, a potem je potrebno uporabo platforme plačati.

Za začetek je najbolje, če se odločimo za brezplačno različico in tam zgradimo svojo zgodbo. Običajno na začetku nismo zahtevni in še ugotavljamo kako naj bi se naša spletna zgodba razvijala. Sčasoma vidimo kaj nam ustreza in postavimo svoje zahteve glede funkcionalnosti ter zunanje podobe. Za profesionalno uporabo nam bo sigurno prišlo bolj prav, da registriramo domeno in zakupimo spletno gostovanje.

Simbioza Digitalna Akademija organizira vikend delavnico WordPress 19. in 20. maja, zato blogerji ali tisti, ki boste to šele postali in še ne znate postaviti svoje spletne strani, na tej delavnici ne smete manjkati! Prijavite se lahko TUKAJ.

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...

Oddajte svoj komentar