Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA: “POZDRAV HRVATSKA!”

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA: “POZDRAV HRVATSKA!”

Simbioza med generacijami bo v prihodnjem tednu kot piloten projekt potekala tudi na Hrvaškem!

Simbioza med generacijami vas z veseljem in ponosom obvešča, da se dobra praksa širi tudi na Hrvaško (v Zagreb), kjer bodo v tednu od 26. do 30. maja izvajali pilotne delavnice opismenjevanja starejših ljudi, po vzoru naše vseslovenske prostovoljske akcije v letih 2011, 2012 in 2013. Delavnice bodo potekale v organizaciji društva ODRAZI (Otvoreno društvo za razmjenu ideja), s katerim se je slovenska Simbioza v ta namen povezala v partnerstvo.

Cilj društva ODRAZI je v prvi vrsti promocija digitalne pismenosti, kar vidijo kot predpogoj za uresničevanje človekove pravice do svobodnega dostopa do informacij in izobrazbe. Hkrati si prizadevajo tudi za ozaveščanje javnosti o pomenu vseh pismenosti – tudi danes aktualne digitalne pismenosti, pri svojem delu pa se povezujejo tudi z drugimi enako-mislečimi organizacijami ter poskušajo zagotavljati čim širši dostop do izobraževanja in materialov tudi v jezikih manjšin.

Tako kot na delavnicah v Sloveniji bo tudi na Hrvaškem izobraževanje potekalo preko petih modulov – delovanje računalnikov in pisanje v MS Office Wordu, internet, brskalniki in spletne strani, kreiranje elektronske pošte in varovanje osebnih podatkov na spletu, delovanje in uporaba Facebooka ter uporaba mobilnega telefona.

Veseli smo, da tudi hrvaški kolegi verjamejo v uspešno slovensko zgodbo medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti. Pilotnih delavnic se bo udeležila tudi slovenska ekipa.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar