Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SIMBIOZA: “POZDRAV HRVATSKA!”

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA: “POZDRAV HRVATSKA!”

Simbioza med generacijami bo v prihodnjem tednu kot piloten projekt potekala tudi na Hrvaškem!

Simbioza med generacijami vas z veseljem in ponosom obvešča, da se dobra praksa širi tudi na Hrvaško (v Zagreb), kjer bodo v tednu od 26. do 30. maja izvajali pilotne delavnice opismenjevanja starejših ljudi, po vzoru naše vseslovenske prostovoljske akcije v letih 2011, 2012 in 2013. Delavnice bodo potekale v organizaciji društva ODRAZI (Otvoreno društvo za razmjenu ideja), s katerim se je slovenska Simbioza v ta namen povezala v partnerstvo.

Cilj društva ODRAZI je v prvi vrsti promocija digitalne pismenosti, kar vidijo kot predpogoj za uresničevanje človekove pravice do svobodnega dostopa do informacij in izobrazbe. Hkrati si prizadevajo tudi za ozaveščanje javnosti o pomenu vseh pismenosti – tudi danes aktualne digitalne pismenosti, pri svojem delu pa se povezujejo tudi z drugimi enako-mislečimi organizacijami ter poskušajo zagotavljati čim širši dostop do izobraževanja in materialov tudi v jezikih manjšin.

Tako kot na delavnicah v Sloveniji bo tudi na Hrvaškem izobraževanje potekalo preko petih modulov – delovanje računalnikov in pisanje v MS Office Wordu, internet, brskalniki in spletne strani, kreiranje elektronske pošte in varovanje osebnih podatkov na spletu, delovanje in uporaba Facebooka ter uporaba mobilnega telefona.

Veseli smo, da tudi hrvaški kolegi verjamejo v uspešno slovensko zgodbo medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti. Pilotnih delavnic se bo udeležila tudi slovenska ekipa.

Sorodne objave

Poklici prihodnosti: več kot 80 deklet podalo svoje ideje

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.

Tretja kariera – mesec december!

Ko se dnevi skrajšajo in noči napolnijo s pričakovanjem prazničnega časa, ekipa Simbioze vabi vse, ki želijo tudi v tem...

Vabilo na GirlsDoCode: Poklici prihodnosti – Hackaton s twistom!

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.

Oddajte svoj komentar