Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > MLADI > SIMBIOZA ŠOLA: SEZONA 2019/ 2020 V POLNEM TEKU

Čeprav sezona Simbioza šole poteka skozi celo šolsko leto 2019/20 so nekatere srednje in osnovne šole svoje aktivnosti opravile že v zadnjih treh mesecih preteklega leta. Številni starejši po vsej Sloveniji so tako imeli priložnost stopiti v svet IKT-ja, v katerega so jih pospremili učenci in dijaki nekaterih šol, ki so vključene v nacionalno mrežo Simbioza šola.

Trajnostni projekt Simbioza šola, ki poteka od leta 2013, namreč spodbuja in krepi IKT veščine in kompetence starejših prek medgeneracijskega sodelovanja in prostovoljstva. Šole brezplačno ponudijo računalniške učilnice za izvajanje IKT delavnic za starejše, ki jih pod budnim očesom mentorja – koordinatorja izvedejo prostovoljci (učenci/dijaki) po Simbioza učnih načrtih. Glede na oddana poročila, ki smo jih prejeli, so starejši tokrat najpogosteje brskali in surfali po internetu, se seznanili z elektronsko pošto in družabnimi omrežji. Ponekod so pisali in oblikovali v Wordu oziroma se spoznavali s pametnimi telefoni itd.

Danes objavljamo nekaj utrinkov izvedenih računalniških delavnic na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana, OŠ Dobrova, OŠ Lucija in OŠ Šetnjanž pri Dravogradu.

Bi se tudi vaša šola pridružila projektu?

Ni še prepozno, da postanete del trajnostnega projekta in proaktivne nacionalne mreže Simbioza Šola – družbeno odgovornih šol, ki vzgajajo mlade v duhu, da mora digitalna družba biti vključujoča za vse generacije in skupaj z nami spodbujate vrednote kot so medgeneracijsko sodelovanje in dialog, prostovoljstvo, vseživljenjsko učenje, aktivno participacijo mladih, socialno vključenost in proaktivnost vseh generacij.

Več informacij o projektu najdete tudi na spletu TUKAJ.

Prijave na projekt SIMBIOZA ŠOLA so odprte na povezavi TUKAJ.

Pišete pa nam lahko tudi osebno na ana.pavlic@simbioza.eu ali na sola@simbioza.eu.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Oddajte svoj komentar