Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > MLADI > SIMBIOZA ŠOLA: SEZONA 2019/ 2020 V POLNEM TEKU

Čeprav sezona Simbioza šole poteka skozi celo šolsko leto 2019/20 so nekatere srednje in osnovne šole svoje aktivnosti opravile že v zadnjih treh mesecih preteklega leta. Številni starejši po vsej Sloveniji so tako imeli priložnost stopiti v svet IKT-ja, v katerega so jih pospremili učenci in dijaki nekaterih šol, ki so vključene v nacionalno mrežo Simbioza šola.

Trajnostni projekt Simbioza šola, ki poteka od leta 2013, namreč spodbuja in krepi IKT veščine in kompetence starejših prek medgeneracijskega sodelovanja in prostovoljstva. Šole brezplačno ponudijo računalniške učilnice za izvajanje IKT delavnic za starejše, ki jih pod budnim očesom mentorja – koordinatorja izvedejo prostovoljci (učenci/dijaki) po Simbioza učnih načrtih. Glede na oddana poročila, ki smo jih prejeli, so starejši tokrat najpogosteje brskali in surfali po internetu, se seznanili z elektronsko pošto in družabnimi omrežji. Ponekod so pisali in oblikovali v Wordu oziroma se spoznavali s pametnimi telefoni itd.

Danes objavljamo nekaj utrinkov izvedenih računalniških delavnic na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana, OŠ Dobrova, OŠ Lucija in OŠ Šetnjanž pri Dravogradu.

Bi se tudi vaša šola pridružila projektu?

Ni še prepozno, da postanete del trajnostnega projekta in proaktivne nacionalne mreže Simbioza Šola – družbeno odgovornih šol, ki vzgajajo mlade v duhu, da mora digitalna družba biti vključujoča za vse generacije in skupaj z nami spodbujate vrednote kot so medgeneracijsko sodelovanje in dialog, prostovoljstvo, vseživljenjsko učenje, aktivno participacijo mladih, socialno vključenost in proaktivnost vseh generacij.

Več informacij o projektu najdete tudi na spletu TUKAJ.

Prijave na projekt SIMBIOZA ŠOLA so odprte na povezavi TUKAJ.

Pišete pa nam lahko tudi osebno na ana.pavlic@simbioza.eu ali na sola@simbioza.eu.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.

Oddajte svoj komentar