Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Simbioza športa in tablice

V krasnem zelenem okolju naselja Brezje pri Mariboru je ekipa Mobilnih herojev z mobilno učilnico Simbioza Mobiln@ izvedla eno od številnih usposabljanj, s kakršnimi v ruralnih območjih Slovenije na nazoren način učijo starejše od 55 let ravnanja z računalniki, tablicami in mobilnimi telefoni.

Tako jim predstavljajo številne prednosti sodobnih tehnologij in digitalnih storitev, ki starejšim lahko bistveno olajšajo vsakdanja opravila.

Delavnice se je udeležilo približno deset starejših prebivalcev, ki so z zanimanjem in aktivno sodelovali pri preizkušanju doslej še neznanih možnosti njihovih naprav. Udeležence delavnice je pozdravila ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh, ki je ob tej priložnosti sprejela tudi baklo miru. Ta zaključuje potovanje po slovenskih občinah in osnovnih šolah, kjer je širila vrednote olimpizma, odličnosti, prijateljstva, miru in upanja. Bakla je namreč eden od simbolov bližnjega Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), ki bo v Mariboru med 23. in 29. julijem. Gre za velikanski športni dogodek in organizacijski podvig, kjer bo več kot 3400 udeležencev iz 48 evropskih držav nastopilo v 11 športnih panogah, na 13 športnih prizoriščih pa jim bo pomagalo približno 800 prostovoljcev.

Ob tem je ministrica izrazila veselje in ponos: »Kot predstavnica mlajše generacije izražam spoštovanje in hvaležnost starejšim, ki ste že prehodili pot, ki nas še čaka. Ne zgodi se prav pogosto, da lahko mladi učijo starejše, kakor smo to priložnost dobili z našim projektom Mobilni heroji. Včeraj ste vi nam kazali luč znanja, ki odganja temo nevednosti in predsodkov. Danes imamo mi to krasno priložnost, da vam vrnemo delček našega znanja, ki ga brez vas ne bi imeli!«

Tako so na današnjem srečanju starejših udeležencev delavnice v okviru projekta Mobilni heroji in mladih prostovoljcev pod vodstvom direktorice OFEM Nataše Ritonije med drugim ugotavljali, da iste vrednote krepijo tudi medgeneracijsko solidarnost.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.