Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SIMBIOZA VRTEC 2019/20

Poziv za sodelovanje v pilotnem projektu- Vrtce po vsej Sloveniji vljudno vabimo, da se nam pridružite v prvi sezoni projekta Simbioza VRTEC. Prijavite se in z nami pomagajte zgraditi nacionalno mrežo vrtcev, ki bo prispevala k širjenju ideje medgeneracijskega sodelovanja in h krepitvi medgeneracijskega delovanja ter prenašanju pozitivnih zgledov na najmlajše generacijev vašem lokalnem okolju.

Simbioza VRTEC je naš najnovejši projekt, ki je nastal kot posledica združitve večletnega odličnega odziva vrtcev za sodelovanje v vseslovenskem tednu gibanja vseh generacij – Simbioza GIBA in v odličnih rezultatih, ki nam jih daje projekt Simbioza ŠOLA, ki v več kot 140-ih srednjih in osnovnih šolah po vseh Sloveniji med celim šolskim letom izvaja različne oblike medgeneracijskega druženja in promocijo prostovoljstva. S projektom Simbioza VRTEC bomo lahko vse to prenesli tudi na najmlajšo generacijo, obenem pa bomo z vzpostavitvijo nacionalne mreže Simbioza VRTCEV prispevali svoj del k izgradnji družbe, ki medgeneracijsko druženje in sodelovanje aktivno podpira in spodbuja.

Cilj projekta je tako vzpostaviti aktivno mrežo vrtcev po Sloveniji, ki si po opravljenih aktivnostih pridobijo naziv Simbioza VRTEC. Za pridobitev naziva vrtci brezplačno izvajajo aktivnosti medgeneracijskega gibanja in druženja. S svojimi vzgojitelji – prostovoljci v roku tekočega vrtčevskega leta izvedejo vsaj 20 ur gibanja oziroma druženja med generacijami ter na ta način (naj)starejšim in (naj)mlajšim v lokalnem okolju brezplačno predstavijo prednosti zdravega življenja prek gibanja in pomen medgeneracijskega sodelovanja v simbiozi med vsemi ali pa se preprosto s starejšimi družijo, preživljajo z njimi aktiven čas in si izmenjujejo različne izkušnje.

Sodelovanje v projektu je za vrtce brezplačno in temelji na prostovoljskem udejstvovanju in neformalnem učenju. Vrtci za potrebe projekta določijo glavnega koordinatorja izvajanja medgeneracijskih aktivnosti. Koordinator je tista oseba s katero ekipa Simbioza Vrtca tudi komunicira in je obenem oseba, ki skrbi, da so aktivnosti v vrtcu dejansko tudi izvedene. Po končanih aktivnostih koordinator odda krajšo evalvacijo projekta in nato prejme potrdilo o koordiniranju projekta, ki mu prinaša 2 točki za napredovanje. Projekt traja skozi celo vrtčevsko leto. Vse do meseca maja imajo vrtci tako čas, da aktivnosti izvedejo, ob zaključku projekta pa se vsi skupaj v mesecu juniju zberemo na slavnostni prireditvi, kjer se podelijo nazivi.

Prijave na projekt SIMBIOZA VRTEC so odprte na povezavi: TUKAJ

Pišete pa nam lahko tudi osebno na ana.pavlic@simbioza.eu ali na sola@simbioza.eu.

Prijavite se in ustvarite neprecenljive medgeneracijske spomine tudi v vašem vrtcu!

Sorodne objave

22. Festival za tretje življenjsko obdobje konec septembra v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom v Ljubljano od 27. do 29. septembra prihaja že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), največji...

TRETJA KARIERA 2023/2024 – OKTOBER 2023

Jesen je v polnem razmahu in pri Simbiozi smo polni energije in novih idej. Z veseljem vam sporočamo, da je...

V SEPTEMBRU ZAČENJAMO NOVO SEZONO TRETJA KARIERA 2023/2024

Poletje se počasi poslavlja, pri Simbiozi pa že pridno kujemo načrte za novo sezono. Z veseljem vam sporočamo, da je...

Postani Simbioza prostovoljec

Iščeš zanimivo prostovoljsko izkušnjo z dodano vrednostjo medgeneracijskega sodelovanja? Te navdušuje moderna tehnologija in obvladaš osnovne digitalne veščine? Potem je...

Oddajte svoj komentar