Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Simbioza z dvema finalistoma v različnih kategorijah na Evropskih nagradah za digitalne veščine

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Simbioza z dvema finalistoma v različnih kategorijah na Evropskih nagradah za digitalne veščine

Ponosno sporočamo, da smo v našem zavodu za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza, dosegli neverjeten uspeh na letošnjih Evropskih nagradah za digitalne veščine. Naša dva izjemna projekta, Simbioza Mobiln@ in SparkDigGirls, sta postala finalista v dveh različnih kategorijah – Vključenost v digitalni svet in Opolnomočenje mladih s pomočjo digitalnih tehnologij.

Simbioza Mobiln@ – Na poti k zmagi v kategoriji Vključenost v digitalni svet

Projekt Simbioza Mobiln@ je z inovativno mobilno učilnico na štirih kolesih postal finalist v prestižni kategoriji Vključenost v digitalni svet. Ta dosežek predstavlja potrditev naše predanosti pri poučevanju osnovnih digitalnih kompetenc starejši generaciji in drugim ranljivim skupinam. Mobilna učilnica omogoča dostop do digitalnega sveta tistim, ki sicer nimajo te možnosti. Hvaležni smo, da projekt Simbioza Mobiln@ pridobiva vse več prepoznavnosti, in da so naša prizadevanja za izboljšanje digitalnih veščin najbolj ranljivih skupin prepoznana tudi na evropski ravni.

SparkDigGirls – Opolnomočenje kreativnosti deklet z uporabo digitalnih tehnologij

Naš drugi izjemen projekt, SparkDigGirls, je postal finalist v kategoriji Opolnomočenje mladih s pomočjo digitalnih tehnologij. S tem projektom si prizadevamo ustvariti prostor, kjer dekleta razvijajo svojo kreativnost in inovativnost z uporabo digitalnih tehnologij. Želimo jim dati samozavest, da se izrazijo in uresničijo svoje sanje v digitalnem svetu.

Ta dvojni dosežek je zelo pomemben tako za nas kot za našo celotno skupnost. Zahvaljujemo se našim strastnim prostovoljcem, ki so si prizadevali, da vsakdo dobi priložnost za učenje in rast v digitalnem svetu. Prav tako se zahvaljujemo našim partnerjem, ki so nam stali ob strani in omogočili, da smo dosegli več, kot smo si kadarkoli upali sanjati.

To neprecenljivo priznanje nas spodbuja, da še naprej razvijamo in širimo našo iniciativo ter pomagamo vsem generacijam, da pridobijo ‘digitalno kondicijo’ in izkoristijo vse prednosti, ki jih prinaša digitalni svet. Hvaležni smo za priznanje, ki smo ga prejeli na evropskem nivoju, saj nas motivira, da še naprej soustvarjamo bolj vključujočo družbo, ki temelji odpirati vrata novim priložnostim in razumevanju. Naša srčna zgodba o upanju se odvija v vsakem trenutku, ko starejši odkrivajo moč digitalnih tehnologij in se povezujejo z mlajšimi generacijami, ko presegajo svoje omejitve in se učijo novih veščin, ki jim omogočajo samostojnost in aktivno sodelovanje v sodobnem svetu.

Naša pot se nadaljuje, saj se zavedamo, da še vedno obstaja veliko izzivov v digitalni sferi, s katerimi se moramo spopasti. Vendar smo polni upanja in zagnanosti, saj verjamemo v moč digitalnih tehnologij pri ustvarjanju pozitivnih sprememb v življenjih ljudi. Skupaj bomo gradili prihodnost, kjer bo digitalna vključenost postala neizogibna in kjer bodo vsi imeli enake priložnosti za uspeh.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.