Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Slovenija prvič obeležuje Svetovni dan ozaveščanja o dostopnosti!

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Slovenija prvič obeležuje Svetovni dan ozaveščanja o dostopnosti!

Letos, 18. maja 2023, se Slovenija pridružuje globalnemu praznovanju Svetovnega dneva ozaveščanja o dostopnosti. Ob tej posebni priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite na izjemnem dogodku – 1. Konferenci o spletni in digitalni dostopnosti GAAD 23.

Konferenca GAAD23 bo potekala v četrtek, 18. maja 2023, s pričetkom ob 9. uri, v konferenčni dvorani Tehnološkega parka Ljubljana (Tehnološki park 19, stavba A).

Svetovni dan ozaveščanja o dostopnosti: v Sloveniji informiranost trenutno na nezavidljivo nizki ravni

Ta pomembni dogodek je namenjen širši zainteresirani javnosti, strokovnjakom, uporabnikom z invalidnostmi in oviranostmi, starejšim ter vsem, ki so zavezani zakonodaji s področja spletne in digitalne dostopnosti. Na konferenci boste prejeli konkretne usmeritve in informacije o ustreznem omogočanju in vzdrževanju dostopnosti.

Ozaveščenost in informiranost o digitalni in spletni dostopnosti v Sloveniji sta trenutno na nezavidljivo nizki ravni. Zato je glavni cilj konference spodbuditi zavedanje o nujnosti in načinih ustrezne vključitve uporabnikov z invalidnostmi, oviranostmi in starejšimi v dostopno digitalno družbo.

Organizatorji dogodka GAAD23 so Ministrstvo RS za digitalno preobrazbo, Zavod Beletrina in Zavod za digitalno dostopnost A11Y.si. Skupaj si prizadevajo za izboljšanje dostopnosti in zagotavljanje enakih možnosti za vse na področju digitalne tehnologije.

Ne zamudite te izjemne priložnosti za pridobivanje znanja in prispevanje k dostopni digitalni prihodnosti! Za več informacij in prijave obiščite našo spletno stran.

Na dogodek se lahko prijavite s klikom na to povezavo.

Več informacij o dogodku na voljo s klikom na to povezavo.

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...