Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

TVU 2023: Slovenija se odpira novim znanjem in izkušnjam

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > TVU 2023: Slovenija se odpira novim znanjem in izkušnjam

Nacionalno odprtje Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) 2023 z nazivom ‘Slovenija, učeče se dežela.’ se začenja 12. maja, uradna prireditev pa bo danes v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, a si jo je mogoče ogledati tudi prek spleta. Ta dogodek bo spremljal 28. TVU, ki bo od 15. maja do 18. junija ponudil na tisoče priložnosti za učenje vsem generacijam po vsej državi.

Tudi našzavod za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza, podpira Tedne vseživljenjskega učenja z vsemi aktivnostmi in delavnicami, ki si jih je mogoče ogledati na uradni spletni strani TVU.

Tedni vseživljenjskega učenja 2023: Vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih

Prireditev soorganizirajo Ljudska univerza Ajdovščina, Občina Ajdovščina in Andragoški center Slovenije z denarno podporo Ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji, ki ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in z njim opozarjajo na vseprisotnost in pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti.

Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja. Zato se pridružite praznovanju učenja in odkrijte nove priložnosti za svoj osebni in poklicni razvoj!

Sorodne objave

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Dekleta in ženske v poklicih STEM: Napake so dovoljene, kar šteje, je pogum

Velik potencial za navduševanje deklet za področja STEM in premagovanje ovir v inženirskih poklicih imata sodelovanje in podpora uveljavljenih inženirk...