Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Društvo upokojencev Piran prejelo donacijo računalnikov od društva Duh časa

Nazaj
Simbioza > Novice > ODRASLI > Društvo upokojencev Piran prejelo donacijo računalnikov od društva Duh časa

Društvo upokojencev Piran je prejelo donacijo računalnikov od društva Duh časa iz Ljubljane. Pri prevzemu donacije je bil predsednik društva upokojencev Piran navdušen nad prijaznostjo in naklonjenostjo do njihovega društva.

Donacija računalnikov upokojencem v Piranu je le majhen korak k uresničevanju ciljev društva, a je hkrati izjemno pomemben, saj bo omogočila upokojencem, da se izobražujejo ter digitalno opismenjujejo.

Pri tem pa je predsednik društva upokojencev Piran, Zdravko Taškar, zapisal:

Spoštovani.
Zahvaljujem se g. Ani za trud, pomoč in organizacijo pri društvu Duh časa za  dodelitvi računalnikov društvu upokojencev Piran. G. Matjažu in članom Duh časa iz Ljubljane pa se zahvaljujem za donacijo računalnikov. Ob prevzemu dne 24.04.2023 v BTC-ju sem bil navdušen nad vašo prijaznostjo in naklonjenostjo do našega društva.  Prav tako sem spoznal ljudi, ki nesebično pomagajo in skrbijo za pomoči potrebnim. Vesel sem tudi, da bom lahko z vami še naprej sodeloval.
Z vašimi računalniki se bodo naši upokojenci z veseljem izobraževali in  digitalno opismenjevali.
Še enkrat velika hvala in lep pozdrav.

Donacija računalnikov: izboljšanje kakovosti življenja starejših

Društvo za trajnostni razvoj Duh časa s svojim delom prispeva k izobraževanju upokojencev ter k izboljšanju kakovosti njihovega življenja s pomočjo donacije računalnikov. Društvo se že vrsto let aktivno bori za trajnostni razvoj in skupno dobro ter opozarja na temne plati trenutnega globalnega gospodarskega modela, ki temelji na pohlepu, brezčutnosti in uničevanju naravnega okolja. V društvu menijo, da lahko le s spremembami v družbenem sistemu ter prehodom na obnovljive vire energije rešimo najpomembnejše družbene izzive, s katerimi se soočamo danes.

Kot pravijo slavne besede Nikola Tesla: “Treba je delati dobra dela do onemoglosti. Univerzum je treba zmesti s takšno količino dobrote, kot smo mi zmedeni s količino zla na svetu. Treba je delati dobro do meje norosti. In čez njo. In tudi, ko ni razloga, je treba delati dobro. Namerno, vsak dan nekomu segreti dušo. Treba je zmesti Univerzum.

Več o društvu Duh časa tukaj.

Sorodne objave

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.