Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls dekleta iz Litve, Portugalske, Grčije in Slovenije na obisku v Simbiozi

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > SparkDigiGirls dekleta iz Litve, Portugalske, Grčije in Slovenije na obisku v Simbiozi

Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza, je zadnji teden meseca aprila gostil dekleta iz Grčije, Litve, Portugalske in Slovenije. Dogodek v okviru projekta, ki spodbuja kreativnosti deklet z uporabo digitalnih tehnologij, je bil prizorišče navdušujočega srečanja deklet v okviru projekta SparkDigiGirls. Med 24. in 28. aprilom 2023 so se mlade udeleženke zbrale na delavnici Spark IT up, namenjeni spodbujanju zanimanja za IT področje.

Dogodek je privabil tudi organizacijo Digital School, ki je skupaj s projektom SparkDigiGirls ustvarila razburljivo okolje za učenje, poučevanje in izmenjavo znanja na področju informacijske tehnologije. Obiskovalke so imele priložnost sodelovati v številnih IT delavnicah, ki so pokrivale različna področja učenja, poučevanja in usposabljanja.

Delavnica je bila izjemna priložnost za dekleta, da spoznajo vrhunske strokovnjake iz IT panoge ter se poglobijo v svet računalništva, programiranja, oblikovanja spletnih strani in drugih digitalnih veščin. Med njimi so lahko vzpostavile nova prijateljstva in medkulturno povezovanje, saj so bile zastopane različne države in kulturne ozadja.

SparkDigiGirls: Krepitev ustvarjalnosti z novimi digitalnimi tehnologijami

Projekt SparkDigiGirls je zasnovan z namenom povečanje zanimanja deklet, starih od 13 do 18 let, za informacijsko tehnologijo (kot so umetna inteligenca, virtualna in obogatena resničnost, internet stvari, robotika,…) ter s tem krepiti ustvarjalnost in omogočiti uporabo teh tehnologij pri vsakdanjih aktivnostih. Obisk delavnice Spark IT up je bil pomemben korak k dosegu teh ciljev, saj so se dekleta iz različnih držav združila v skupnem cilju raziskovanja sveta IT in razvoja digitalnih veščin.

Z uspešno izvedenim dogodkom je projekt SparkDigiGirls dokazal, da je mednarodno sodelovanje ključno pri spodbujanju zanimanja mladih deklet za IT področje. Upamo, da bo ta navdihujoča izkušnja še naprej spodbujala in motivirala mlade dekleta po vsem svetu, da se odločijo za kariero v informacijski tehnologiji.

Brigita Dane, vodja projekta, pa je ob zaključku dogodka dodala: “Ob zaključku več-dnevne delavnice se moramo predvsem iskreno zahvaliti vsem prostovoljcem – izpostavljamo predvsem Zagorko in Robija. Brez predanega dela vseh sodelujočih, podpore in gostoljubja ne bi bilo mogoče izvesti tako izjemne in navdihujoče delavnice Spark IT up. Zahvaljujemo se jim za njihov trud in prispevek k spodbujanju zanimanja mladih deklet za IT področje. Posebno zahvalo pa želimo nameniti Pizzeria špageteriji Olivia Trzin. Okusne jedi, ki so jih postregli, so dodale pridih kulinaričnih užitkov in še dodatno prispevale k prijetnemu vzdušju dogodka. Zahvaljujemo se ekipi Olivia Trzin za njihovo vrhunsko kulinariko, ki je poskrbela, da so bili vsi udeleženci deležni izjemnih kulinaričnih užitkov med delavnico Spark IT up. Skupaj smo ustvarili nepozabno izkušnjo, ki bo imela dolgoročne pozitivne učinke na življenja teh deklet.

Sorodne objave

Simbiozinih 10 – foto utrinki

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...
Ekipa Simbioze

Izjava za javnost: Štiristo podpornikov medgeneracijskega sodelovanja se je poklonilo 10. jubileju Simbioze

Zavod Simbioza je 1. junija praznoval 10 let svojega delovanja. Vsako leto povežejo več kot 25 tisoč ljudi, mladih in...

Peti GIBALNI PAKET: ZAKLJUČEK MESECA GIBAnja! 

Dragi vsi naši GIBAlci in GIBAlke, Z velikim veseljem vam predstavljamo peti in obenem zadnji GIBALNI PAKET. Vsak teden v...

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...