Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Simbioza GIBA 2023 – Vabljeni, da skupaj povežemo Slovenijo v GIBAnju!

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > Simbioza GIBA 2023 – Vabljeni, da skupaj povežemo Slovenijo v GIBAnju!

Dragi naši, z veseljem vam sporočamo, da nas v mesecu maju čaka nova sezona naše in vaše najljubše medgeneracijske gibalne akcije – Simbioza GIBA!

Simbioza Giba je nacionalni projekt ozaveščanja in spodbujanja k neposredno gibalno športnim aktivnostim vseh generacij in je vseslovenski prostovoljski projekt na področju gibanja in medgeneracijskega sodelovanja, ki naslavlja dva pomembna področja: povečanje deleža telesno dejavnih posameznikov ter ustvarjanje okolij za spodbujanje telesne dejavnosti. Epidemija je močno vplivala na zadnja leta izvajanja naše akcije, a mi se vračamo še bolj močno prepričani v glavno vodilo našega GIBAnja – dobra psihofizična kondicija je nujen pogoj za zdravo in veselo življenje v vseh obdobjih!

Tudi letos bo akcija potekala skozi celoten mesec maj, s poudarkom na tednu med 8. in 15. 5. 2023. Poleg povabila lokalnim skupnostim in lokalnim koordinatorjem GIBE za organizacijo in izvedbo brezplačnih gibalnih aktivnosti, bomo tudi letos vsem sodelujočim ponudili tedenske namige, izzive in možnost sodelovanja v nagradnem natečaju.

Zavedamo se vaše velike vloge v lokalnem okolju in vašega neprecenljivega poznavanja potreb vaše skupnosti in različnih generacij, ki v njej prebivajo. Zato vas vljudno vabimo, da se naši akciji aktivno pridružite in vas prosimo, da pozovete še ostale organizacije, društva, javne zavode (zdravstvene domove, vrtce, šole in domove za ostarele), upravljalce športnih objektov in organizatorje že obstoječih športnih aktivnosti v vašem kraju, naj se nam pridružijo v promociji zdravega in aktivnega življenja ter staranja. Naj omenjena mesta odprejo svoja vrata in naj ponudijo brezplačno storitev uporabe svojih prostorov in svojega znanja za čas trajanja naše akcije. Vabljeni seveda tudi k temu, da dogodke organizirate tudi sami in tako soustvarjate našo GIBA zgodbo!

Kako sodelovati v akciji Simbioza GIBA 2023?

  • Prijave preko spletnega obrazca: PRIJAVITE SE TUKAJ – KLIK
  • Vsak teden vam pošiljamo GIBA paket z izzivi in namigi, ki jih lahko uporabite za lažjo izvedbo aktivnosti
  • Organizirate dogodke ki so brezplačni, namenjeni vsem generacijam in spodbujajo GIBAnje!

Se veselimo GIBAnja z vami!

  1. S. Za več informacij ostajamo na voljo na naslovu:simbiozagiba@simbioza.eu

Sorodne objave

Projekt HEAL: Priročnik za prenos in posredovanje znanja o e-zdravju Copy

V okviru evropskega projekta E-HEALth Literacy – e-zdravstvena pismenost (HEAL) smo skupaj s partnerji izdali Priročnik za prenos in posredovanje...

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...