Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SLOVENSKA SIMBIOZA V FACEBOOK IN GOOGLE

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SLOVENSKA SIMBIOZA V FACEBOOK IN GOOGLE

Socialno podjetje, ki sodeluje z internetnimi giganti

Največja medgeneracijska zgodba v Sloveniji se je odzvala povabilu podjetja Facebook k sodelovanju na mednarodni konferenci o varnosti otrok na spletu. Simbioza Genesis, socialno podjetje, se bo tako kot edina slovenska predstavnica udeležila Vrha o varnosti otrok na spletu, ki ga soorganizirata podjetji Facebook in Google. Konferenca, ki bo potekala 14. in 15. aprila v Dublinu na Irskem, bo vsebovala bogat praktičen program. Med drugim bo na dnevnem redu pregled dosedanjih aktivnosti na tem področju, predstavitvi partnerstev za spodbujanje dialoga in izmenjavo dobrih praks ter razpravi o nedavnih programskih spremembah glede varnosti otrok na svetovnem spletu. V sklopu konference bo Simbioza prav tako lahko izkusila delo v prostorih podjetja Facebook in Google.

 
Simbiozo bo zastopala direktorica Ana Pleško, ki o obisku pravi: »S podjetjem Facebook smo aktivno pričeli sodelovati že lansko leto, zdaj pa aktivno sodelovanje skozi skupne zgodbe samo še nadaljujemo in iskreno se veselimo delovnega obiska, ki daje dobre predpostavke za nadaljnje skupno sodelovanje. Simbioza tako premika meje, promovira ne samo sebe, ampak tudi Slovenijo, kot primer dobre prakse socialnih inovacij na področju IKT tehnologij in medgeneracijskega sodelovanja. Skozi svoje delo nenehno skrbimo za povezovanje in strokovno podporo ravno skozi sodelovanja, kot je sodelovanje s podjetjem Facebook in Google. Varna uporaba interneta in socialnih omrežij postaja vse bolj pereča tema, ki se jo premalokrat zavedamo in o njej premalokrat govorimo, na udaru pa so predvsem otroci in starejši.«
 
Simbioza kot medgeneracijska zgodba računalniškega opismenjevanja starejših s pomočjo mladih prostovoljcev aktivno deluje že od leta 2011. V petih letih delovanja je skozi računalniške delavnice in športa povezala že več kot 50 tisoč ljudi v Sloveniji ter ustvarila svojo trajnostno zgodbo, kjer je iz projekta zrasla v socialno podjetje. Vizija Simbioze temelji na povezovanju, sodelovanju in socialnih inovacijah, med katere spada tudi prvotni projekt Simbioza med generacijami.

Več informacij: ana.plesko@simbioza.eu

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.

Oddajte svoj komentar