Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls: E-vodnik za mladinske delavce

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > SparkDigiGirls: E-vodnik za mladinske delavce

Ob zaključku dvoletnega evropskega projekta Opolnomočenje kreativnosti deklet z uporabo digitalnih tehnologij – SparkDigiGirls je bil v tem mesecu izdan E-vodnike za mladinske delavce , ki je namenjen opolnomočenju mladinskih delavcev, da kot mentorji spodbujajo ustvarjalnost deklet z uporabo digitalnih aplikacij.

Vodnik prinaša pomembne informacije in smernice, ki vključujejo najboljše prakse, orodja in druge koristne informacije za mladinske delavce iz formalnih in neformalnih izobraževalnih ustanov, kot so šole, mladinske, nevladne organizacije, knjižnice, mladinski centri, različni ponudnik izobraževanja in drugi deležniki. Priročnik ponuja mladinskim delavcem, mentorjem, trenerjem in predavateljem jasne smernice pri njihovih prizadevanjih opolnomočenja mladih deklet v digitalnem svetu.

V vodniku so podrobno opisane izkušnje in spoznanja iz pilotne faze oziroma iz pilotnega usposabljanja spletnega programa Izrazi svojo kreativnost s tehnologij, v katerega se bo bila aktivno vključena dekleta stara od 14 do 18 let iz Litve, Portugalske, Grčije in Slovenije. Program Izrazi svojo kreativnost s tehnologijo ponuja preprost in enostaven pristop za povečanje zanimanja deklet za svet informacijske tehnologije. Z upoštevanjem pripravljenih smernic lahko mladinski delavci razumejo pomen programa in pozitivno vplivajo na mlada dekleta ter jim odprejo nadaljnje možnosti za njihovo rast in uspeh.

Podrobno so opisani postopki in metode za aktivacijo, vključevanje deklet in izvajanje programa tako v formalnih kot tudi neformalnih izobraževalnih ustanovah. Vodnik vključuje tudi priporočila, kako oziroma na kakšen način zagotoviti dostop dekletom do trajnostne digitalne podpore in mentorstva s strani mladinskih delavcev.

E-vodnik za maldinske delavce, ki je nastal v sklopu projekta SparkDigiGirls najdete na povezavi tukaj. Za več informacij o projektu obiščite spletno stran.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.