Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls: Partnerski sestanek so tokrat gostili grški partnerji

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > SparkDigiGirls: Partnerski sestanek so tokrat gostili grški partnerji

V prvih junijskih dneh smo se v okviru projekta SparkDigiGirls (Erasmus+), skupaj s partnerji iz Litve (VIPT,  ITI) in Portugalske (IPT), udeležili drugega partnerskega sestanka, ki je ga v Atenah, organiziral grški partner Hellenic Open University.

Na sestanku smo prediskutirali dosedanji potek projekta, pri čemer smo si bili vsi partnerji enotni, da delo poteka skladno s predvideno projektno časovnico ter da so bile vse projektne obveznosti za prvo in drugo poročanje izvedene in realizirane.

V nadaljevanju dvodnevnega sestanka smo pozornost namenili predvsem evalvaciji tekočega dela, in sicer pripravi kurikuluma za dekleta stara od 15 do 18 let, katerega namen je vzpodbuditi zanimanje med dekleti za nove tehnologije. Vsak partner je bil zadolžen za pripravo t. i. »challengov«,  izzivov, ki so sestavni del kurikuluma.

V Simbiozi smo zadolženi za pripravo treh izzivov, ki smo jih poimenovali My awesome digi room, My digi »artsy« business & My data-driven stories ter predstavitev tehnologije: Internet stvari (IOT).  Na sestanku smo vsi partnerji predstavili delovne verzije izzivov, ki bodo zajemali kar 16 izzivov za dekleta. Skladno s projektno časovnico bomo med poletjem vsi partnerji izzive dokončali in jih predstavili na sestanku v Tomarju na Portugalskem konec avgusta.

Čaka nas delovno poletje, a se tudi mi veselimo izzivov!

Sorodne objave

Novo na naših policah: priročniki, ki vam odpirajo digitalna vrata

Z veseljem vam sporočamo, da so sveže iz pečice (ali sveži izpod računalniških tipk) prispeli naši težko pričakovani priročniki, ki...

ŠIRIMO EKIPO: Pridružite se nam!

Zveni zabavno, izzivalno? Si odprt/a za nove izkušnje? Čakajo te novi izzivi, zgrabi priložnost!

22. Festival za tretje življenjsko obdobje konec septembra v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom v Ljubljano od 27. do 29. septembra prihaja že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), največji...

TRETJA KARIERA 2023/2024 – OKTOBER 2023

Jesen je v polnem razmahu in pri Simbiozi smo polni energije in novih idej. Z veseljem vam sporočamo, da je...