Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls – Polletno poročilo o delu na projektu

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > SparkDigiGirls – Polletno poročilo o delu na projektu

Z velikim veseljem objavljamo povzetek poročila našega polletnega dela na evropskem projektu Oponomočenje kreativnosti deklet z uporabo digitalnih tehnologij, ki ga financira strateško partnerstvo Erasmsus+ na področju mladine in se izvaja v Litvi, Grčije, Portugalskem in Sloveniji.

V kratkem povzetku  v slovenščini, ki ga lahko preberete TUKAJ so predstavljene ključne ugotovitve opravljene dvojne analize: okroglih miz in študije primerov, ki smo jih v preteklem polletnem obdobju izvajali partnerji vsak v svojih državi.

Poročilo se posebej osredotoča na to, katere tehnologije lahko vplivajo na kreativnost deklet, starih od 13 do 18 let, in predlaga načine, kako povečati zanimanje deklet za računalništvo in tehnologijo. Poleg tega poročilo jasno določa učne scenarije in, kar je ključno, ponuja način, kako dekletom pomagati pri oblikovanju boljših in zanimivejših učnih izkušenj z raziskovanjem digitalnih tehnologij in iskanjem ustvarjalnih rešitev za dane življenjske situacije.

Seveda nas do zaključka projekta v letu 2023 čaka še veliko dela,  kajti namen projekta SparkDigiGirls je  spodbuditi dekleta k raziskovanju digitalnih tehnologij, kot so AR (obogatena resničnost), VR (virtualna resničnost), AI (umetna inteligenca), IoT (internet stvari), ter k oblikovanju novih in vznemirljivih idej z uporabo novo pridobljenega digitalnega znanja, z namenom, da bi si s svežimi, drugačnimi in ustvarjalnimi pogledi začrtale pot v industriji STEM, v kateri prevladujejo moški.

Celotno poročilo v angleščini pa vam je na voljo TUKAJ.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...