Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

SparkDigiGirls – Polletno poročilo o delu na projektu

Nazaj
Simbioza > Novice > MLADI > SparkDigiGirls – Polletno poročilo o delu na projektu

Z velikim veseljem objavljamo povzetek poročila našega polletnega dela na evropskem projektu Oponomočenje kreativnosti deklet z uporabo digitalnih tehnologij, ki ga financira strateško partnerstvo Erasmsus+ na področju mladine in se izvaja v Litvi, Grčije, Portugalskem in Sloveniji.

V kratkem povzetku  v slovenščini, ki ga lahko preberete TUKAJ so predstavljene ključne ugotovitve opravljene dvojne analize: okroglih miz in študije primerov, ki smo jih v preteklem polletnem obdobju izvajali partnerji vsak v svojih državi.

Poročilo se posebej osredotoča na to, katere tehnologije lahko vplivajo na kreativnost deklet, starih od 13 do 18 let, in predlaga načine, kako povečati zanimanje deklet za računalništvo in tehnologijo. Poleg tega poročilo jasno določa učne scenarije in, kar je ključno, ponuja način, kako dekletom pomagati pri oblikovanju boljših in zanimivejših učnih izkušenj z raziskovanjem digitalnih tehnologij in iskanjem ustvarjalnih rešitev za dane življenjske situacije.

Seveda nas do zaključka projekta v letu 2023 čaka še veliko dela,  kajti namen projekta SparkDigiGirls je  spodbuditi dekleta k raziskovanju digitalnih tehnologij, kot so AR (obogatena resničnost), VR (virtualna resničnost), AI (umetna inteligenca), IoT (internet stvari), ter k oblikovanju novih in vznemirljivih idej z uporabo novo pridobljenega digitalnega znanja, z namenom, da bi si s svežimi, drugačnimi in ustvarjalnimi pogledi začrtale pot v industriji STEM, v kateri prevladujejo moški.

Celotno poročilo v angleščini pa vam je na voljo TUKAJ.

Sorodne objave

Poklici prihodnosti: več kot 80 deklet podalo svoje ideje

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.

Tretja kariera – mesec december!

Ko se dnevi skrajšajo in noči napolnijo s pričakovanjem prazničnega časa, ekipa Simbioze vabi vse, ki želijo tudi v tem...

Vabilo na GirlsDoCode: Poklici prihodnosti – Hackaton s twistom!

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.