Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > ODRASLI > UPORABITE WORDPRESS!

Pogosto slišite, da spletne strani temeljijo na WordPressu, pa nikoli niste točno vedeli, za kaj se gre? Če se to sprašujete, ste na pravem mestu. V članku smo zbrali nekaj razlogov, zakaj uporabljati WordPress za upravljanje svoje spletne strani.

Na uho nam večkrat pride, da je WordPress samo platforma za bloge. Mogoče je to nekoč držalo, a WordPress se je medtem prelevil v aplikacijo, s katero lahko ustvarjate super delujoče spletne strani in mobilne aplikacije. Najboljša stvar WordPress-a je njegova enostavna uporaba in fleksibilnost. In to je tudi glavni razlog, da je aplikacija tako popularna.

 1. WordPress je popolnoma zastonj
  WordPress je brezplačen program, s katerim lahko naredite kakršnokoli spletno stran. Je tudi program z odprto kodo, kar pomeni, da ga lahko preučujete in prilagajate po potrebi. Za uporabo WordPress-a potrebujete samo domeno in spletno gostovanje.
   
 2. WordPress je enostaven za uporabo
  Ker program uporablja milijone ljudi po svetu, se je oblikovala ogromna spletna skupnost, kjer najdete odgovor na vsako vprašanje. Na sami strani najdete tudi številne članke, ki so napisani posebno za začetnike. Poleg dodatne pomoči, pa je sam program zelo enostaven za uporabo in se ga lahko zelo hitro naučite uporabljati.
   
 3. WordPress lahko razširimo s temami in vtičniki
  Večina ljudi, ki uporablja WordPress, niso programerji. WordPress ponuja tisoče zastonjskih predlog, pa naj bo to fotografiranje, revije, portfelje ali teme za spletne trgovine, in to je tudi glavni razlog za njegovo popularnost. Tako vam ne bo težko najti videza spletne strani, ki ga želite.Same teme so tudi zelo enostavne za prilagajanje, saj lahko spreminjate barve, naložite logotipe, spremenite ozadje, ter mnogo več, in to vse brez programiranja! 
 4. WordPress je prijazen za iskalnike
  WordPress je napisan v standardni, visoko kvalitetni kodi, ki je kompatibilna z vsemi iskalniki.
   
 5. WordPress je enostaven za upravljanje
  V WordPress-u najdete program za posodabljanje, ki vam omogoča posodobitve vtičnikov in tem kar iz vaše nadzorne plošče. Dobili boste tudi opozorila, ko je posodobitev na voljo. Med drugim lahko nastavite avtomatsko varnostno kopiranje in tako zaščitite vašo vsebino.
   
 6. WordPress je kompatibilen z vsemi medijskimi tipi
  V WordPress-u lahko uporabljate vse vrste grafik, slušnih in video tipov. Na spletno stran lahko vložite Youtube posnetke, Instagram slike in Twitter objave samo s kopiranjem pravilnega URL-ja.

     
 7. Zakaj vse lahko uporabljamo WordPress

  WordPress lahko uporabljamo na več različnih načinov:
 • Blog
 • »Content Management System« (CMS)
 • Galerija
 • Portfelj
 • Ocenjevanje spletne strani
 • Nakupovalna spletna stran
 • Spletna stran z zbirko filmov ali posnetkov
 • Članska stran

Nanizali smo vam nekaj koristnih razlogov, zakaj izbrati WordPress! Simbioza Digitalna akademija ponuja dvodnevni tečaj, kjer se naučite upravljati in uporabljati WordPress – začnemo pri osnovah! Več informacij TUKAJ, prijavite pa se lahko TUKAJ. Če potrebujete več informacij, nam lahko pišete na info@simbioza.eu ali nas pokličite na 040 336 311!

Vir: http://www.wpbeginner.com/why-you-should-use-wordpress/

Sorodne objave

Četrti GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke: četrti GIBAlni paket je že tu, in tokrat vas spodbujamo k organiziranju GIBA olimpijade, promoviramo...

Tretja kariera – mesec junij

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Tretji GIBAlni paket v sklopu projekta Simbioza GIBA 2024 je tu!

Dragi naši GIBAlci in GIBAlke, že tretji GIBAlni paket je tu, in tokrat je čas za MEDGENERACIJSKI KOLESARSKI IZZIV! Pridružite...

VSEEVROPSKA KAMPANJA – TEDNI DIGITALNIH VEŠČIN 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Simbioza Genesis, socialno podjetje se je tudi letos kot nacionalni koordinator za Slovenijo pridružila vseevropski kampanji Tedni digitalnih veščin 2024 – ALL DIGITAL Weeks...

Oddajte svoj komentar