Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Uvodni sestanek evropskega projekta HEAL

Med 11. in 12. majem smo gostili prvi  partnerski sestanek evropskega projekta E-HEALth Literacy – E-zdravstvena pismenost (HEAL)  na katerem so sodelovali predstavniki in predstavnice partnerskih organizacij iz Litve, Nemčije Grčije in Švice.

Uvodni sestanek je bil namenjen razpravi o dobljenih rezultati raziskav na področju e-zdravja, ki smo jih partnerji projekta (vsak v svoji državi) intenzivno izvajali od januarja dalje. Konec meseca maja bomo rezultate naših raziskav predstavili strokovnjakom, ki delujejo na področju e-zdravja ter tako raziskave nadgradili z njihovimi dognanj u ugotovitvami, na osnovi katerih bomo lahko še bolj natančno identificirali potrebe na področju digitalne zdravstvene pismenosti predvsem med ranljivimi skupinami.

Na sestanku smo postavili tudi temelje za nadaljnje delo, ki je vezano na vzpostavitev repozitorija in učne platforme ter kurikuluma s področja e-zdravja, namenjenega predavateljem/trenerjem, ki bodo usvojena znanja delili naprej med identificirane ciljne skupine projekta, v našem primeru – starejše. Do prihodnjega sestanka v septembru v Atenah nas vse čaka veliko zanimivega dela.

Projektni partnerji:
Stiftung Digitale Chancen, Nemčija
Asociacija Viesieji internet prieigos taskai (VIPT), Litva
Ynternet.org, Švica
IASIS, Grčija
Simbioza Genesis, socialno podjetje, Slovenija

Trajanje projekta:
01.01.2022 – 31.12.2023

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec marec

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Mednarodni dan žensk in deklet v znanosti: Pogumno naprej!

Danes, 11. februarja, ozaveščamo o vlogi žensk v znanosti in spodbujamo odločitev za karierno pot v STEM poklicih.

Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju

Število spletnih pasti raste: Dan varne uporabe interneta letos posvečen spletnemu nasilju   Dan varne uporabe interneta, ki ga obeležujemo...

ŠIRIMO EKIPO: Postanite glas Simbioze!

V uigrano ekipo Simbioze vabimo nove kadre - tako tehnološke kot besedne navdušence. Prijave sprejemamo do 9. februarja 2024.