Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

V PROJEKT SIMBIOZA ŠOLA VKLJUČENIH 110 ŠOL

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > V PROJEKT SIMBIOZA ŠOLA VKLJUČENIH 110 ŠOL

Že drugo šolsko leto zapored je Slovenijo zajel projekt zavoda Simbioza Genesis, socialno podjetje, Simbioza Šola. Skozi celotno šolsko leto so osnovne in srednje šole izvajale računalniške delavnice, v tem tednu pa so bili podeljeni tudi nazivi in nagrade na slavnostni podelitvi na Osnovni šoli Brezovica pri Ljubljani.

Letos je projekt zajel 110 osnovnih in srednjih šol, ki so tekom šolskega leta odprle vrata medgeneracijskemu sodelovanju in starejšim omogočile prvi stik z računalnikom. Od oktobra do danes je pri izvajanju delavnic sodelovalo preko 800 prostovoljcev in 900 udeležencev, ki so v projektu združili medgeneracijsko sodelovanje, vseživljenjsko učenje, prostovoljstvo in proaktivnost.

Projekt Simbioza Šola je letos potekal že drugič, za naslednje leto pa pričakujejo nadgradnjo v poteku delavnic, saj bodo morale šole za pridobitev naziva izvesti 20 ur prostovoljskih aktivnosti, vendar bodo računalniškim delavnicam lahko dodali tudi športne aktivnosti, ki sovpadajo s projektom Simbioza Giba. Na podelitvi nazivov so zbrane pozvali, da se pridružijo vseslovenskemu projektu Simbioza Giba, ki bo letos potekal med 21. in 27. septembrom.

Ekipa Simbioze se je ob zaključku v prvi vrsti zahvalila vsem prostovoljcem in mentorjem, brez katerih projekt, kot je Simbioza Šola, ne bi uspel zaživeti.

Barbara Baraga, vodja projekta“Ponosni smo, da smo z vzpostavitvijo mreže Simbioza Šola, ki se vztrajno širi, uspeli ustvariti trajnostno zgodbo. Že drugo leto zapored smo dokazali, da medgeneracijsko sodelovanje in prostovoljstvo povezujeta Slovenijo na vsakem koraku.”

Robi Mohenski, 10 let, prostovoljec na I. OŠ Žalec“Starejšim sem želel pomagati, da bi se naučili tudi moderne uporabe tehnologije, predvsem računalnika. Bilo je zabavno, ker smo se družili in postali prijatelji. Starejši se s takšnimi delavnicami lažje vklopijo v družbo in sledijo napredku.”

Ana Pleško, direktorica Simbioza Genesis, socialno podjetje: “Simbioza Šola je projekt, ki poteka že drugo leto in povezuje celotno Slovenijo. Omogoča povezovanje lokalne skupnosti, spodbujanje vrednot prostovoljstva, starejšim pa omogoča brezplačen prvi stik z računalnikom. Velika zahvala gre vsem Simbioza šolam, koordinatorjem na šoli in prostovoljcem – brez njih te zgodbe ne bi bilo. Iskreno smo veseli, da Simbioza povezuje in da s trajnostnimi zgodbami ostajamo v stiku.”

Sorodne objave

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Oddajte svoj komentar