Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Vabilo na GirlsDoCode: Poklici prihodnosti – Hackaton s twistom!

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Vabilo na GirlsDoCode: Poklici prihodnosti – Hackaton s twistom!

Digitalna doba kliče po tem, da so mladi opremljeni s ključnimi kompetencami za prihodnost. Pomanjkanje deklet in posledično tudi žensk v informacijskih tehnologijah je dobro dokumentiran in znan problem.

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti želimo spodbuditi zanimanje osnovnošolskih deklic, starih od 10 do 14 let, za poklicno kariero v IKT sektorju in jih navdušiti ter opolnomočiti, da same raziskujejo nastajajoča področja in tehnologije, ki bodo oblikovale poklice prihodnosti.  

Letos bo projekt sklenjen s posebnim dogodkom, 21. novembra 2023 v prostorih ABC HUB, kjer bo potekal Hackathon s twistom. Na njem bo več kot 80 deklet iz osnovnih šol iz cele Slovenije predstavilo svoje ideje. Učenke med 4. in 8. razredom bodo na dogodku “hackala” na tematiko poklicev prihodnosti, kjer bodo uporabila svoje nove digitalne veščine.

Na celodnevnem dogodku bodo dekleta iskala kreativne rešitve na zastavljen izziv, ki ga bodo izvedele šele na dan hackathona, na temo Poklicev prihodnosti. Deklice so tekom štirih pripravljalnih spletnih delavnic ob mentorjih raziskovala področja varnega brskanja po spletu, blokovnega programiranja (ustvarjanje digitalnih vsebin, spoznavanje osnov programiranja v JavaScriptu), interaktivnega raziskovanja v Minecraftu in spletno orodje code.org, na praktičnem preizkusu znanja pa se bodo tudi spoznala in učila tudi izven ekranov.

Na Hackatonu bomo obenem poudarili ključne izzive, s katerimi se soočajo tradicionalni poklici ter možnosti, ki jih prinašajo nove tehnologije. Verjamemo namreč, da spodbujanje deklet k raziskovanju in razumevanju teh razlik jih lahko navdihne za izbiro kariere v IKT.

Udeleženke bo pozdravila tudi ministrica za digitalno prihodnost

Vabljeni, da se nam pridružite na mladinsko-hekerskem obarvanem dogodku, 21. novembra v ljubljanskem BTC.

📍Datum: 21.11.2023
Čas: Od 10:00 do 16:00
Lokacija: ABC Hub, Latinski trg 6, LJ BTC

Na dogodku se bo ob 13:45 pridružila in svojo podporo izrekla tudi ministrica za digitalno prihodnost, dr. Emilija Stojmenova Duh, zatem pa bodo dekleta predstavila svoje projekte.

Vaša udeležba ima pomemben vpliv na dogodek in naše udeleženke. Hvala, ker ste del te pomembne iniciative!

Vaša Simbioza 

 

Preverite, kaj so dekleta predstavila na prvem Hackatonu, ki je potekal septembra 2022.

Sorodne objave

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...

Tretja kariera – mesec april

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.