Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Vse najboljše, Magda!

Mobilna aplikacija Magda, ki je bila razvita v sodelovanju med Družbo BTC in zavodom Simbiozo, v teh dneh praznuje svoj tretji rojstni dan. Ob tej priložnosti smo strnili zgodbo prve mobilne aplikacije za starejše.

V treh letih delovanja je aplikacija Magda privabila več kot 40.000 uporabnikov, ki so na svojih malih ekranih našli spodbudo pri uporabi novih tehnologij in dostop do različnih vsebin. Še posebej navdušeni uporabniki pa so naši udeleženci Simbiozinih delavnic, z Magdo utrjujejo svoje pridobljene veščine in premoščajo mostove, kadar se ne vidijo. ‘’Tudi sedaj vsakodnevno najdem novice, dogodke in ostale informacije. Še telovadim včasih z Magdo,’’ nam je zaupala uporabnica Slavica.

Ko je v epidemičnem letu 2021 aplikacija ugledala luč sveta, so bile stiske in izzivi starejših povezani zaradi socialne izolacije izrazitejši. Magda je kot prijateljica v težjih časih na enem mestu ponudila enostaven in uporabniku prijazen dostop do različnih informacij in vsebin, ki so pomembne za vsakodnevno življenje starejših. Včasih šteje namreč že dovolj prijazna beseda, ki jo lahko uporabniki najdejo med šalami, radijem, novicam ali v drugih sekcijah. 

Magda razveseljuje z informacijami, izobraževalnimi in razvedrilnimi vsebinami, vajami za fizično kondicijo in možnostjo poslušanja radijskih postaj, skupaj s seznamom pomembnih kontaktov za nujno pomoč.

Prav vse na enem mestu

Poleg tega so projekt Magda podprli različni partnerji, organizacije in podjetja, vključno z Telekom Slovenije, Zavarovalnico Sava, NLB, Zvezo društev upokojencev Slovenije, humanitarnimi organizacijami, spletnimi portali, občinami in številnimi radijskimi postajami. Prav tako so jo podprli na ministrstvu za javno upravo in ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Glavni izvršni direktor Družbe BTC, mag. Damjan Kralj, je izrazil zadovoljstvo in podporo nadaljnjemu razvoju aplikacije: “V Družbi BTC verjamemo, da je medgeneracijsko sodelovanje ključ za izgradnjo mostov med različnimi generacijami. V sodelovanju z Simbiozo Genesis smo izvedli projekt, ki nas je približal tej viziji. Naša zavezanost projektu Magda nas motivira, da še naprej podpiramo podobne pobude in se trudimo za ustvarjanje prijaznejše prihodnosti za vse generacije. Hkrati pa nam uspehi aplikacije Magda dajejo vedeti, da razumemo potrebe naših uporabnikov in soustvarjamo svet, v katerem si želimo živeti.”

Družba BTC bo še naprej podpirala razvoj aplikacije Magda. ”Ob Magdini tretji obletnici želi Družba BTC izraziti svojo nadaljnjo podporo in navdušenje nad razvojem medgeneracijskega sodelovanja. V dobi hitre digitalizacije je nujno posvetiti pozornost vsem generacijam, saj s tem omogočimo dostop do relevantnih informacij ter možnost vseživljenjskega učenja. Veseli nas, da je v BTC-jevih prostorih in Magdinih digitalnih prostorčkih svoje mesto našlo veliko starejših,” je še dodal Kralj.

Ana Pleško, direktorica Simbioza Genesis, socialnega podjetja, se je ob Magdinem jubileju zahvalila vsem, ki so pripomogli k Magdini rasti. “Preprosta ideja, ki se je razvila v tesnem sodelovanju z našimi starejšimi uporabniki in družbo BTC, se je razvila v neprecenljivo orodje, ki pomaga našim starejšim pri čisto vsakdanjih opravilih, kot tudi digitalnem opismenjevanju. Magda je izraz naše predanosti in skrbi za medgeneracijsko dobrobit. Več stotin vsakodnevnih uporabnikov dokazuje ravno to. V teh treh letih smo sodelovali z različnimi partnerji, organizacijami in podjetji, ki so prav tako prispevali k uspehu Magde. Skupaj smo ustvarili prostor, kjer se starejši počutijo bolj neodvisne, obveščene in bolj vključene, mi pa smo zavezani k nenehnim izboljšavam. Ob tej priložnosti želim izraziti hvaležnost vsem, ki so podprli in soustvarjali Magdo. Hvala torej vsem, ki ste del te zgodbe!” je izpostavila Pleško.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec junij

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

VSEEVROPSKA KAMPANJA – TEDNI DIGITALNIH VEŠČIN 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Simbioza Genesis, socialno podjetje se je tudi letos kot nacionalni koordinator za Slovenijo pridružila vseevropski kampanji Tedni digitalnih veščin 2024 – ALL DIGITAL Weeks...

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.