Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.

Z angleškim dvojnikom Simbioze – StartingPoint Stockport – otvorili tedne digitalnih veščin

Nazaj
Simbioza > Novice > Nekategorizirano > Z angleškim dvojnikom Simbioze – StartingPoint Stockport – otvorili tedne digitalnih veščin

Z včerajšnjim dnem se je začela vseevropska kampanja Tedni digitalnih veščin (All Digital Weeks 2023), ki bo trajala do 7. maja 2023. Tudi Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Simbioza Genesis Ljubljana, socialno podjetje je letos nacionalni partner v vseevropski kampanji All Digital Weeks 2023, ki jo evropska mreža All Digital pripravlja že 14. leto zapored. Digitalne tedne so letos v Simbiozi otvorili z virtualnim srečanjem z angleškim socialnim podjetjem za digitalne spretnosti Startingpoint Stockport, kjer so v okviru kampanje povezali skoraj 20 udeležencev računalniških delavnic z obeh držav.

Na dogodku, ki je potekal prek komunikacijske platforme Teams, so organizirali skupni tečaj za angleške in slovenske učence, v okviru katerega so spoznavali in raziskovali države prek orodja Google zemljevidi. S skupnimi močmi so odkrivali tako lokacijske kot digitalno informacijske razdalje, ki so jih z mislijo na geslo letošnje kampanje ‘Izboljšajte svoje digitalne veščine’, samozavestno nadgradili.

V času tednov digitalnih veščin namreč knjižnice, skupnosti, šole in druge ustanove po vsej Evropi pripravljajo dogodke, ki so namenjeni digitalnemu opismenjevanju in opolnomočenju. Simbioza si sicer že od leta 2011 naprej prizadeva za vključujočo digitalno družbo prek brezplačnih izobraževalnih delavnic digitalnih veščin za vse generacije.

All Digital Weeks od leta 2010 povezal skupno 1,5 milijona ljudi

Kampanja, ki je od začetka 2010 povezala in digitalno opolnomočila skupno skoraj 1,5 milijona, bo tudi letos vključevala mednarodne in nacionalne partnerje ter sodelujoče organizacije iz različnih evropskih držav, saj bodo tedni All Digital 2023 močno prispevali k promociji evropskega leta spretnosti, ki ga je razglasila Evropska komisija. Kampanja pa med drugim podpira tudi izvajanje posebnih ukrepov akcijskega načrta Evropske komisije za digitalno izobraževanje za obdobje 2021-27.

Tedni kampanje so osredotočeni na osrednje teme, v okviru katerih bodo organizirana vsa usposabljanja in dogodki na mednarodni in nacionalni ravni po vsej Evropi. Zajemajo digitalne spretnosti za “enakost, raznolikost in vključenost”, ki vključujejo vprašanja, kot so, migracije, demokratizacija, razlike med spoloma, etnična pripadnost; DigComp in certifikati digitalnih spretnosti, digitalna medijska pismenost in kultura, kibernetska varnost in varnejši internet, digitalne spretnosti za okolje in trajnost, digitalne spretnosti za posamezne sektorje.

Z Evropskim zemljevidom dogodkov do konkretnih učinkov lokalnih dogodkov

Ker je cilj kampanje pokazati potrebo po opolnomočenju vseh evropskih državljanov z digitalnimi orodji in spretnostmi, ki jih potrebujejo pri študiju, na delovnih mestih in za socialno vključevanje, vabimo centre za digitalne kompetence, ponudnike poklicnega izobraževanja in usposabljanja, organizacije za vseživljenjsko učenje, mladinske organizacije, šole, knjižnice, socialna podjetja in vse druge zainteresirane, da se vključijo z organizacijo ustreznih spletnih dogodkov in dogodkov v živo ter usposabljanj v okviru All Digital tednov in jih naložijo na Evropski zemljevid dogodkov.

Zemljevid dogodkov je odlična priložnost za zainteresirane strani na področju digitalnega izobraževanja, zlasti organizacije na lokalni ravni, da predstavijo konkretne učinke lokalnih dogodkov, usposabljanj, tečajev, predavanj in konferenc, ki zagotavljajo podporo digitalnemu izobraževanju, na izboljšanje spretnosti učiteljev, študentov, zaposlenih, starejših, migrantov in vseh skupin, na katere vpliva digitalna preobrazba.

Več informacij o dogodkih, ki bodo v okviru akcije All Digital Week potekali v Sloveniji, najdete tukaj.

Sorodne objave

Tretja kariera – mesec maj

Osvežili smo vsebino delavnic Tretje kariere. Preverite izobraževalne aktivnosti in se prijavite.

Pridružite se nam na Tednih digitalnih veščin 2024 (ALL DIGITAL Weeks 2024)

Izboljšajmo digitalne veščine v sklopu vseevropske kampanije imenovane Tedni digitalnih veščin.

NOVE UČNE VSEBINE V NAŠI MAGDA UČILNICI

Ste že spoznali Magdo? Ne, ne govorimo o sosedovi Magdi ali vaši znanki, temveč o simbiozini aplikaciji MAGDA, ki si...

Javni poziv za izvajanje gostinskih dejavnosti

Objavljamo poziv za zbiranje ponudb za oddajo v najem prostora, javne površine za izvajanje gostinske dejavnosti v času dogodka “SIMBIOZINIH...