Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Namenite del dohodnine Simbiozi.
Simbioza > Novice > MLADI > ZAČENJAJO SE TEDNI DIGITALNIH VEŠČIN

Enhance your digital skills (Izboljšajte svoje digitalne veščine) je slogan letošnje vseevropske kampanje Tednov digitalnih veščin 2022 (All Digital Weeks). Kampanja poteka od 14. marca do 14. aprila 2022 in tedensko obravnava različne teme, katere bomo sproti objavljali. Prva tematika Tednov digitalnih veščin je: »Izboljšanje digitalnih veščin in spodbujanje digitalne vključenosti ter dostopnosti«.

V današnjem svetu je primerna raven digitalnih znanj in spretnosti vse bolj pomembna, in sicer tako v poklicnem kot zasebnem življenju. Digitalna znanja, ki nam omogočajo dostop do informacij, komunikacijo, olajšajo delo in vsakdanje življenje, potrebujemo vsi. V času pandemije se je še posebej izkazalo, kako pomembno je, da smo digitalno pismeni. Digitalna transformacija je tako prisotna bolj kot kadarkoli. Žal podatki o dejanski uporabi informacijsko komunikacijskih tehnologij oziroma znanju digitalnih veščin v Evropi in posledično tudi v Sloveniji niso najbolj spodbudni. Kar 42 odstotkov vseh Evropejk in Evropejcev namreč nima osnovnih digitalnih veščin.

Cilj kampanje All Digital Weeks 2022 je ozaveščanje potreb po opolnomočenju vseh evropskih državljanov z digitalnimi orodji in veščinami. Moto kampanje je poziv vsem k ukrepanju in dejavnemu sodelovanju za boljšo prihodnost: “Izboljšajte svoje digitalne veščine”!

Tudi v Sloveniji moramo na področju digitalne pismenosti še veliko narediti, zato je nujno sodelovanje vseh nas. Socialno podjetje Simbioza Genesis kot nacionalni partner kampanje All Digital Weeks 2022 – Tedni digitalnih veščin 2022, vas skupaj z evropskimi partnerji mreže All Digital pozivamo, da se nam pri kampanji pridružite in svoje aktivnosti za izboljšanje digitalne pismenosti delite na Evropskem zemljevidu in na ta način pokažemo prispevek družbi, zapolnimo vrzeli v digitalnih veščinah, povečamo digitalno pismenost in spodbujamo digitalno vključenost.

Ne pozabite vaših dejavnosti deliti na družbenih omrežjih in dodati hastaga #ADEeeks2022 in #AllDigitalWeeks.

Vljudno vabljeni, da se nam aktivno pridružite!

 

Sorodne objave

Poklici prihodnosti: več kot 80 deklet podalo svoje ideje

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.

Tretja kariera – mesec december!

Ko se dnevi skrajšajo in noči napolnijo s pričakovanjem prazničnega časa, ekipa Simbioze vabi vse, ki želijo tudi v tem...

Vabilo na GirlsDoCode: Poklici prihodnosti – Hackaton s twistom!

S projektom GirlsDoCode: Poklici prihodnosti spodbujamo dekleta iz osnovnih šol k učenju programiranja.